Lagbanner
2020-02-10 20:30

Holstein Kiel - St. Pauli
2 - 1

En missad straff och noll pinnar
Veerman hade chans att fixa en poäng, men hade ingen lycka med sig den här gången.

En missad straff och noll pinnar

St. Pauli fick en sista chans på övertid, men det ville sig inte den här gången heller.

Det gick inte vägen den här gången heller, och precis som fruktat så ligger St. Pauli efter måndagens förlust mot Holstein Kiel bara en poäng ovanför kvalplatsen i botten av tabellen.

Det blir, mina damer och herrar, en lång och nervös vår det här. 3. Liga kommer att lura runt hörnet resten av säsongen, och det är bara att hoppas att spelarna står rustade och klarar av den psykologiska anspänning som detta hot innebär.

Måndagens match var för övrigt inte mycket att hänga i julgranen. Kick and rush, slarv och dålig organisation kom till att bli St. Paulis signum den här kvällen. Och det var därför inte överraskande att hemmalaget kunde ta ledningen efter en halvtimmes spel då Salih Özcan kunde trycka in 1-0 bakom Himmelmann i St. Pauli-kassen.

Drygt fem minuter in i andra halvlek tändes dock hoppet en aning då Henk Veerman kunde kvittera. Kanske skulle det kunna bli en pinne trots allt? Kvarten senare tog dock hemmalget åter ledningen genom Janni Luca Serra, och ny uppförsbacke för St. Pauli.

Dock tog sig de brunvita i kragen och fick lite mer tryck framåt än vad vi sett tidigare i matchen. Och i den femte övertidsminuten såg det ut som om St. Pauli skulle få sin belöning. En handssituation i Holstein Kiels straffområde fick domaren att peka på straffpunkten. Fram klev Henk Veerman, tog sats och tofflade till bollen… Men inte bättre än att Holstein Kiels keeper Gelios enkelt kunde freda sin kasse. Strax därpå satte domaren pipan till munnen och blåste av matchen.



Och lika bra det. Det här var ingen insats som det kommer att pratas om framöver. Lika bra att lägga det hela åt sidan och vackert invänta nästa match som går av stapeln nu på fredag då St. Pauli tar emot bottenlaget Dynamo Dresden. En trea hemma på Millerntor hade suttit fint, men matcherna mot Dynamo är ofta oförutsägbara och svängiga tillställningar. (Minns till exempel matchen i augusti då St. Pauli ledde med 3-0 efter en halvtimmes spel. När domaren blåste av visade resultattavlan 3-3…)   

Nåja, den tiden – den sorgen. Nu slickar vi såren ett litet tag, men på fredag – ja, då jävlar!

Forza St. Pauli!

Micke Möllermickael.moller@svenskafans.com2020-02-11 12:10:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli