Lagbanner
"Exklusive derbyintervju med Hamburgs redaktion Filip Wollin"

"Exklusive derbyintervju med Hamburgs redaktion Filip Wollin"

Mina damer & herrar ett av Tysklands största & mest hatiska derby ligger precis runt hörnet. För att börja derbyuppladdningen på bästa sätt tar vi tempen på just våra rivalers redaktion precis innan derbyhelgen hinner sparka igång. Mer info från St. Pauli lägret får ni på söndagkväll!

1. Hallå Filip, Till att börja med måste jag fråga hur är läget i dessa tråkiga tider? 

- Sett till att jag inte påverkats av pandemin i någon större utsträckning ska jag egentligen inte beklaga mig, men nog tär det på en nomad som mig att inte kunna resa utomlands och få det miljöombyte jag behöver för att må riktigt bra. Sedan har den senaste tidens resultat för mitt älskade HSV inte direkt piggat upp...
 
2. Hur ser du på er säsong så här långt? Kan man vara något annat än nöjd när HSV parkerar på 1:de platsen i tabellen efter omgång 22? 

- Hade du frågat mig för drygt en månad sedan hade jag svarat att jag var nöjd och såg positivt på framtiden. Men nu när vi bara vunnit en av de fem senaste matcherna har ångesten växt sig allt större och rädslan för att vi går mot en ny kollaps hänger över huvudet på en som ett kolsvart regnmoln. Nederlaget senast mot tabelljumbon Würzburg skvallrar om att saker och ting inte står rätt till för tillfället. 
 
- Just nu känns det som att det bara är en tidsfråga innan serieledningen glider oss ur händerna. I skrivande stund är det hela fyra lag som står på 42 poäng, där HSV har bäst målskillnad. Men det är en tuff period vi kliver in i där vi rivstartar med stadsderbyt för att sedan möta toppkonkurrenterna Holstein Kiel och Bochum. Tre matcher som mycket väl kan komma att avgöra den här säsongen.
 
3. Vi har just nu 4 lag på samma poäng i den absoluta toppen av zweite, Och vi som känner till tysk fotboll & just Hamburg så brukar det se bra ut fram till omgångarna vi går in i snart, är du orolig att drömmen om Bundesliga ska spricka igen? 

- Självfallet är jag det. Går vi inte upp i år lär vi aldrig göra det, känns det som åtminstone. Tolv matcher återstår och således finns det 36 poäng kvar att spela om. Sett till de tidigare säsongerna borde det räcka med att ta 20 poäng till för att nå en uppflyttning, men jag tror det kommer fortsätta vara jämnt in i det sista. Så det är inte många poäng vi har råd att förspilla om en återkomst ska bli till verklighet.
 
4. Vi är inne i den omtalade derbyveckan hur är känslorna så här några dagar innan? 

- Jämfört med de två tidigare säsongerna är det svårt att känna någon större entusiasm då matchen kommer spelas inför tomma läktare – vilket är en skymf mot ett Hamburg-derby. ”Lustigt” nog är den sista matchen jag såg live stadsderbyt som spelades för drygt ett år sedan, och då var det en elektrisk stämning som låg i luften under hela dagen. Nu känns det nästan som vilken match som helst, även om det givetvis betyder extra mycket att få täppa till truten på kloakråttorna från Reeperbahn.
 
5. Ni kommer från en förlust mot Würzburger Kickers & på måndag kväll ställs ni mot ligans formstarkaste lag från slumkvarteren hur ska ni lösa denna uppgift & vinna på Millerntor? 

- Bra fråga... Det blir väl som vanligt att hoppas på att Simon Terodde ska vara i form samtidigt som försvaret inte bjuder på några större fadäser. St. Pauli har i de senaste mötena bevisat att derbyt betyder mer för dem – och just kämpaglöden har varit något som lyst med sin frånvaro i HSV under de senaste åren. Och det är just det som i det långa loppet kostat oss en uppflyttning två år i rad. Så det gäller att spelarna börjar inse vikten av att representera HSV och visa att de brinner för uppgiften ute på planen. 
 
6. Dessvärre blir det återigen ett ödsligt derby & ingen av oss inbitna supportrar räknar matchen i sig som ett riktigt derby, men ni hsv anhängarna vill såklart knäppa till Kiezkickers en gång för alla innan man lämnar zwite, är det dags nu? 

- Det vore så otroligt skönt ur flera perspektiv att få tvåla till er en gång för alla med en riktig håll-käften-match. Derbyt på Millerntor för snart två år sedan då vi vann med 4–0 är ett starkt minne, trots att jag dessvärre inte hade möjlighet att närvara. Ett liknande resultat nu hade fått en att må väldigt, väldigt bra under åtminstone en veckas tid. 
 
7. Vågar du ge oss ett slutresultat & en matchvinnare på måndag kväll? 

- I ärlighetens namn har jag ingen bra magkänsla inför matchen, men jag vägrar att låta den pessimistiska sidan av mig få svara på den här frågan. Därför säger jag att HSV går segrande ur striden med 2–1 efter att Terodde knäat in segermålet i den fjärde tilläggsminuten. Ett tveksamt mål som VAR-bedöms till vår fördel – vilket gör segern ännu härligare (även om jag är en motståndare till VAR).

 

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2021-02-26 17:42:12
Author

Fler artiklar om St. Pauli