Lagbanner
Förändringarna fortsätter för Sankt Pauli
Timo Schultz ny tränare i FC St. Pauli

Förändringarna fortsätter för Sankt Pauli

Ja det var ju några veckor sedan jag skrev om lite tråkiga nyheter kring vårat vackra Sankt Pauli. Men under dom senaste veckorna har klubben och inte minst Andreas Bornemann jobbat stenhårt på både ledarsidan samt spelartruppen. Jag börjar ju nästan gilla den där Bornemann ”igen”. Men vi får väll ändå börja där vi avslutade sist, För jag skrev ju att Timo Schultz är ny tränare för Sankt Pauli han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2022. Sedan hans första pressträff så blev jag så jäkla glad när jag fick se ett leende och en glad, samt harmonisk tränare som älskar staden, laget och självklart klubben. Schulle som han även kallas spelade i Pauli mellan 2005-2012 och var redan då riktigt älskad på Millerntor Stadion. Nu ska alltså den gode Schulle leda oss mot toppen med tiden och ingen annan passar bättre till detta uppdraget än någon som verkligen känner klubben och fansen och vet hur det är att vara Sankt Pauli anhängare. Rent tränarmässigt är han väll rätt så oprövad men det strunta jag i att analysera idag. Vi hoppar vidare för vi har en hel del nya intressanta spelare som har skrivit på och ska bära den brunvita dressen under året.
 
 
Loic Fave är ny CO-tränare i Pauli. Kommer närmsta från en lokal klubb i Hamburg som heter ETV Hamburg. Hans egna ord om att komma till klubben lyder följande "Som infödd i Hamburg är det en stor chans för mig att hoppa in i proffsområdet i min hemstad. Jag ser väldigt mycket fram emot uppdraget med en sådan traditionell klubb som Pauli, som erbjuder stora möjligheter med sina fans och infrastrukturen. Jag vill utvecklas som tränare, men viktigast av allt är laget".
 
Ny i ledarstaben är också Fabian Hurzeler som kompleterar ledarsidan med att vara bredvid Loic & Schulle samt dom andra som redan är på kontrakt, ledarsidan är alltså klar det är ungt även här men det ser spännande ut!
 
Luis Coordes som vi fick se mycket i slutet av säsongen har förlängt sitt kontrakt till 2022 även han, ung spännande spelare.
 
Daniel-Kofi Kyereh blev vårt första riktiga nyförvärv inför ombyggnaden på spelarsidan. Kyereh är fostrad i Wolfsburg men har under dom senaste säsongerna spelat för Wiesbaden och tryckt in ett par baljor för dom. Tror denna forwards värvningen kan vara en mycket bra kollega till Henk Veerman .
 
Jannes Wieckhoff är nästa unga talang som får A-lags kontrakt till 2022. Han plockas upp från Paulis U23 lag, även denna unga man en spännande spelare i ny miljö, tror speltiden kommer bli något begränsat.
 
Leart Paqarada plockas in från Sandhusen och förstärker backsidan. Har dålig koll på Leart men ska man tro snacket så känns detta som en startspelare på ytterbacken.
 
Dennis Smarsch målvakt från självaste Herta BSC, detta ser jag som årets värvning hittils. Robin Himmelmann har blivit lite sämre med åren så en ny målvakt var välkommet och jag tror att Dennis kommer ta plats mellan stolparna som ny förstemålvakt hos oss.
 
Maximilian Dittgen är nästa man som vi plockar från Wiesbaden och här är nästa spännande värvning som jag ser framemot att se i den brunvita dressen. Killen har ett långt CV med meriter från Dortmund/Schalke/Nurnberg som ungdomsspelare och har efter hans uttalande redan blivit lite av en publikfavorit hos oss inbitna supportrarna, han gillar inte hsv det brukar räcka långt med sådana uttalande för att bli omtyckt direkt.
 
Rodrigo Zalazar en central mittfältare som vi plockar in på lån från Frankfurt. Fostrad i Malaga kommer från Uruguay även Rodrigo ser spännande ut svårt att säga något mer om denna killen då jag är dåligt påläst.
 
Lukas Daschner är sista man just nu in i truppen. Han blev klar igår fredag. Lukas kommer från Duisburg där han tillbringat hela 10 säsonger. Han är en offensiv mittfältare som kommer göra sina mål i 2 bundesliga.
 
 
Just där är vi i dagsläget det har alltså hänt en hel del. Jag ska även nämna att vår älskade Jan-Philipp Kalla har fått nytt jobb inom Sankt Pauli. Och det ett fantastiskt jobb han fått från klubben, Kalla är såklart oerhört glad och stolt att vara kvar i klubben trots det inte blev i ledarstaben. Med dessa värvningar vi gjort i dagsläget kan vi ju nästan sluta tänka på våran svensk Viktor Gyökeres som jag tror är långt ifrån en lösning med Pauli i dagsläget. Även publikfavoriten Leo Skiri Ostigård känns en bit från klubben just nu. De ryktas ju att Lasse Sobiech är nära en lösning med klubben. Men vem vet? Ja kanske har fel för mig? För jag vill helst se både Viktor & Leo i Hamburg nästa säsong!
 
 
 
 
Tillsist, Hamburg ist Braun Weiss !

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2020-08-15 09:25:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli