Guido Burgstaller fixade 3 poäng hem till Hamburg

Efter en poäng mot Kiel & en imponerande seger mot Hannover är FC St. Pauli på rätt väg igen.

Efter en minst sagt dålig trend så börjar nog skutan så smått att styras åt rätt håll igen. Trots fortsatt hård kritik på vissa personer i klubben så visar just nu våra spelar en stor moral & ett stort brun/vitt hjärta. För efter poäng mot Hostiel Kiel förra helgen där vi egenteligen kunde snuvat serietvåan på alla 3 poängen var man ändå ganska nöjd. Sen när grabbarna följer upp detta med en imponerande 2-3 seger borta mot Hannover börjar man ju nästan tro att vi ska lämna den absoluta botten.

FC St. Pauli åkte de 132 kilometerna för en ny tuff uppgift under lördagen. Vi skulle få se några få ändringar i laguppställning efter förra helgens match mot Kiel. I mål finner vi numera våran nya nummer 1 Dejan Stojanovic. Vår gode svensk Sebastian Ohlsson var tillbaka på högerkanten och fick sällskap av Ziereis, Buballa och Paqarada. Mittfälltet är komplett med en strålande bollsäker Benatelli sen framför honom hittar vi både Zalazar & Becker. Framför där får Kyereh nytt förtroende och så vårat nya anfallaspar Marmoush & Burgstaller längst fram. Matchen hinner knappt börja innan mannen för dagen Guido Burgstaller hinner upp en boll ut mot hörnflaggan som spelas snett inåt bakåt och träffar Zalazars fötter och det är 0-1 på tavlan redan efter 2 minuter. Men det skulle även hinna bli 0-2 innan klockan på HDI Arena slog om till 10 minuters spel för nu var det ombytta roller, Zalazar vinner en boll på mittplan och letar sig ut mot hörnflaggan och hittar ingen mindre än Guido Burgstallers panna som ÄNTLIGEN gör mål igen och även sin första fullträff för Kiezkickers. Glädjen var såklart total både på bänken och på planen och bättre start kunde vi knappast få. Därefter blir matchen ganska avslagen och Hannover spelar ganska grinigt och drar även på sig ett par gula kort och imponerande 0-2 står sig till paus.

Domaren blåser igång andra halvlek och man satt nästan bara & hoppades på slutsingalen från domaren för just nu hade vi verkligen 3 välbehövliga poäng. Men glädjen blev kortvarig för Hannover kommer ut som ett helt nytt lag och lyckas reducera genom Haraguchi redan i den 53:e matchminuten. Då blev det oroligt på hela banan och man ser hur osäkerheten sprider sig direkt hos spelarna trots att man gjort en sådan bra första halvlek. I matchminut 56, alltså bara 3 minuter senare, gör samma Haraguchi 2-2 och det är helt nattsvart och tv-kontrollen åkte i backen.. Här efter är det åter mycket oroligt på stora delar av planen & man sitter bara & hoppas att grabbarna reder av de kommande 10 minuterna. Vilket vi också gjorde. Matchen går ner i tempo, båda lagen byter en hel del under andra halvlek så vi får blicka fram i den 87:e minuten då Hannover drar på sig ett rött kort på Bijol. I samma matchminut blir dagens stora hjälte Matanovic inbytt som ska få dagens huvudroll för i den 93:e minuten efter fint förarbete av Paqarada så letar bollen sig fram till Matanovic högerfot som styr in 2-3 till FC St. Pauli. Segerglädjen är enorm! Vi tar alltså säsongen andra seger borta mot Hannover i omgång 16 & kliver upp på 13 inspelade poäng, bara 1 poäng upp till just kvalstrecket. Äntligen blev det en skön lördag med allt vad de innebär.

We love you, we love you, we love you, and where you play we follow, we follow, we follow, cause we support Sankt Pauli - Sankt Pauli, and thats the way we like it - we like it Oooo-Ooo

Ny match väntar på söndag då vi gästas av Jahn Regensburg hemma på Millerntor & skulle vi lyckas knycka till oss ännu en 3 poängare här ser det ut som att skeppet är påväg att segla åt rätt håll igen. Det ska vi tacka våran spelartrupp för som har börjat kämpa för världens finaste märke som de bär på bröstet. Men vi Pauli-anhängare hoppas inte på allt för mycket, för glädjen brukar vara kortvarig men vi njuter av helgens 3 poängare ett tag till!