Lagbanner
2020-02-22 13:00

Hamburger SV - St. Pauli

Kamp, kamp & ännu mera kamp
Det lär bli hårda tag i lördagens derby i Hamburg. Bra så!

Kamp, kamp & ännu mera kamp

Derbydags och det brun-vita manskapet vet vad som gäller.

Redan när detta skrivs (på onsdagen) börjar temperaturen öka i Hamburg inför lördagens derby på Volksparkstadion. Mina vänner i Hamburg rapporterar om de lokala drakarnas analyser och spekulationer, och redogör kort kring vad spelare och tränare säger i de intervjuer som fyller tabloidernas sportsidor. Och ute på barer och caféer rullar i vanlig ordning diskussionerna kring startelvor, taktik och hur viktig matchen är: framförallt för St. Pauli som ligger risigt till i tabellen, men även för HSV som vill befästa sin plats i tabellens toppskikt och återvända till Bundesliga.

Så, ja… Det är redan derby i luften, och när domaren väl blåser till spel på lördag på slaget 13:00 lär stämningen vara elektrisk på Volksparkstadion. Det skulle förvåna mig om det inte blir lappen på luckan vilket innebär runt 57 000 åskådare på läktarna.

Ni känner redan till förutsättningarna för St. Paulis del. Det är tajt där nere i botten och – det börjar bli en sliten fras vid det här laget – varje poäng är avgörande. Sedan serien åter drog igång i slutet av januari har St. Paulis spel haltat betänkligt, och med bara två poäng på de fyra senaste matcherna finns det skäl till oro. Visst har marginalerna varit små, och med lite tur hade det kunnat bli en trepoängare senast mot Dynamo Dresden. Men det vill sig inte riktigt just nu för St. Pauli som liksom står och stampar på samma fläck.  
 
Hur som, det finns ingen annan lösning än att fortsätta kämpa. Coach Luhukay gör säkert så gott han kan, men han är ingen trollkarl. Låt oss hoppas att derbyt i sig kan ge spelarna en extra injektion, för det lär behövas i den här matchen mot ett HSV som är så mycket bättre på alla plan. Man skall dock komma ihåg att höstens match på Millerntor slutade med en 2-0-seger för hemmalaget. Så ingenting är omöjligt, trots allt.

St. Paulis norrman Leo Østigård är inne på samma spår. Till klubbens hemsida säger han: ”HSV förlorade i det senaste derbyt, så de har trycket på sig i den här matchen. Vi får se hur det utvecklar sig, men vi kommer att göra allt för att behålla Hamburg brunt och vitt.”

Även Henk Veerman andas en försiktig optimism i dagens MOPO: ”Om vi spelar som vi gjorde mot Bielefeld, Stuttgart eller som i första halvlek mot Dresden, då kan vi orsaka stora problem för HSV.”

Låt oss hoppas på det bästa, och låt oss hoppas att vi runt 15-tiden på lördag eftermiddag åter kan konstatera: Hamburg ist Braun Weiß!

Forza St. Pauli!

Micke Möllermickael.moller@svenskafans.com2020-02-19 16:15:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli