Lagbanner
Låt allvaret börja!

Låt allvaret börja!

Det är dags för den sista uppdatering från Sankt Pauli land inför starten av tyska cupen och ligaspelet nästa vecka. Jag har ju en hel del att infomera er om då det händer saker var eller varannan dag i slumkvarteren i Hamburg.
 
Vi får börja med att fastställa spelatruppen och dessvärre tappade vi ju vår absolut bästa spela och kanske 2 bundesligas bästa anfallare? Henk Veernan valde att lämna Pauli av personliga skäl för att saknaden hem till Holland och SC Heerenveen blev för stor. Det blev 39 framträdande i den brun/vita dressen samt 17 mål. Vi kommer alltid minnas han som en stor profil tack vare hans derbymål mot hsv. Jag skrev ju även sist att Leo Ostigård var långt ifrån en lösning med klubben och ack så rätt jag fick, vår publikfavorit Leo fick inte heller något kontrakt av klubben och saknaden av hans passion och hjärta till klubben kommer saknas. Tack för allt Leo!
 
När då utfallet blev som det blev på forwardssidan så fick ju vår sportchef Andreas Bornemann börja ringa runt, det ryktades först om Sebastian Polter som är en rutinerad spelare i 2 bundesliga som inte fick mycket speltid i Union Berlin detta året men det ryktes släckte relativt snabbt då vi inte är i närheten av den ekonomiska lösningen, istället blev det Simon Makienok som ryckte in i Dynamo Dresden under våren för att hjälpa dom till nytt kontrakt. Den goda dansken har ändå näsa för mål så det ska bli spännande och se vad han kan leverera i den brun/vita dressen. Bornemann plockade även in Afeez Aremu från norska högsta ligan som är en defensiv mittfältare med oerhört mycket löpmeter i kroppen. Som sagt det ska bli spännande och ser hur Timo Schultz formera detta lag i eftermiddag när vi drar igång årets säsong med en tuff cupmatch borta mot Sportverinigung Elversberg klockan 15:30 
 
Träningsmatcherna
Holstien Kiel – Pauli 2-1
Pauli – AGF Ålborg 0-0
PauliWerder Bremen 0-1
SV Meppen – Pauli 1-2
Pauli – Sönderjyske 1-0
 
Spelarrådet inför säsongen är även klart det blir Daniel Buballa, Marvin Knoll, Philipp Ziereis, Robin Himmelmann, Christopher Avevor. Nygammal lagkapten blir den sistnämnde Christopher Avevor.
 
Jag slänger även iväg ett experttips på hur jag tror tabellen kommer sluta, Tippa gärna er i kommentarsfältet nedan.
 
1. Fortuna Dusseldorf
2. Hannover
3. Nurnberg
4. Bochum
5. Holstien Kiel
6. St. Pauli
7. Hamburg
8. Erzgebirge Aue
9. Sandhusen
10. Darmstadt
11. Paderborn
12. Heidenheim
13. Greuther Furth
14. Osnabruck
15. SSV Jahn Regensburg
16. Eintracht Braunschweig
17. Karlsruher
18. Wurzburger Kickers
 

 
15:30 i eftermiddag är man bänkad för att se årets första riktiga 11 kliva ut på planen. Det ska bli kul och se hur Timo Schultz formerar laget och vilka han tror på under året. Vi hörs inför ligastarten nästa måndag!
 
 
 Tillsist, Hamburg Ist Braun Weiss! 

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2020-09-13 13:32:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli