Lagbanner
2022-01-18 20:45

St. Pauli - Dortmund
2 - 1

Makalös insats

Makalös insats

100% passion slog giganten.

Som ni säkert redan har läst på sociala medier under gårdagskvällen eller nu under dagen stod vårat kära St. pauli för en av tidernas största skrällar i cupen. Om vi bara nämner det enligt följande så omsätter vi som klubb runt 20 miljoner för spelare & tränarlöner. Haaland i Dortmund förhandlar om en lön som innebär 150 miljoner om året för bara honom. Ja rubrikerna i tysk media har såklart skenat iväg efter gårdagens match. Där jag tänker & hylla St. pauli istället för att säga att Dortmund var dåliga. För grabbarna i laget visade 100% hjärta & stolthet och sprang varenda meter för märket dom har på bröstet. Och dom båda svenskarna Sebastian Ohlsson & Eric Smith dominerade. Sebastian käkae upp Hazard gång efter gång, jag tror inte han tog sig förbi på den kanten en ända gång på hans spelade 79 minuter. Ja hoppas verkligen Janne Andersson får upp ögonen för denna killen. Nästa år kanske han även håller Bundesliga nivå!

Ska vi stutsa vidare till en snabb matchanalys så vill jag börja med att ge 5 plus till Dennis Smarsch i målet som stod sin blott 4:de match för säsongen. Inplockad från Herta BSC inför iår & står alltid i skymundan av Vasilj. Under gårdagen spred han verkligen ett lugn & stod även för många bra räddningar, Han tar verkligen upp målvaktskampen inför slutspurten. 

Det var vackert att se utanför arenan inför matchen där flera 100 supportrar hade samlats för att skjuta fyverkerier & bengaler för att ladda spelarna lite extra för årets höjdpunkt. Man han knappt hälla upp sin Astra öl i glaset innan måljublet ekade på Millerntor, efter fint förarbete längst högerkanten letade bollen sig fram till Etienne Amenyidos fötter som lite turligt curlade in 1-0 för St. pauli & just Etienne gör sin blott andra match & den första denna säsongen från start under gårdagen. Han kvitterade senast mot Aue till 2-2 i helgen & nu gjorde han mål efter bara 4 minuter. inplockad från Osnabruck inför iår dessvärre har han varit skadad fram till nu, Kan vi få igång honom under våren har vi ett riktigt skarpt anfallspar. 

Det är ju självklart ett St. pauli som ligger lågt & enbart går på omställningar men vi håller dom utanför oss hela tiden så under dom första 30 minuterna har verkligen Dortmund svårt att hitta sig igenom vår kompakta box. Vi får flytta fram till den 40:de matchminuten då vi återigen skapar oss en fin omställning där bollen glider fram till den evigt unge Guido Burgstaller som söker inspel snett inåt bakåt men han träffar istället Axel Witsels fot & det är smått osanolika 2-0 till St. pauli & Millerntor & gatorna runt Hamburg bara exploderar!

Just i detta nu satt man bara & hoppades på att vi skulle orka hålla detta till pausvilan. vilket vi såklart också gjorde. Årets bästa 45 minuter från våra brun/vita pojkar hade vi precis bevittnat med en oerhörd efektivitet i omställningarna. I andra halvlek fortsätter Dortmund med att ha enorma problem & skapa farliga målchanser det är faktiskt ytterst nära 3-0 till St. pauli efter en frispark av Eric Smith som hittar Burgstallers panna & tvingar Gregor Kobel till en lysande räddning. 

Men Dortmund ska få en gratis chans att ta sig in i matchen efter att domaren VAR granskat en solklar hands på Jakov Medic så smällde Haaland dit reduceringen till 2-1. Men ja ska va ärlig & säga att mycket närmare en kvittering kom inte Dortmund denna kväll. Vi hade såklart ett par farliga omställningar i slutet på matchen men vi höll ut & tog en av tidernas största cupskräll!

Jag har fortfarande svårt & förstå att vi besegrade just BVB under gårdagen när dom ställde upp med ett sådant starkt lag som dom gjorde. Med spelare som Erling Haaland, Thorgan Hazard, Marco Reus, Axel Witsel, Julian Brandt, Mats Hummels med flera. 

Men nu måste vi hinna landa & det är snabbt. För redan på fredag är det dags för säsongens andra derby mot hsv. Även hsv stod för en stark insats & besegrade FC Köln på straffar. Man kan väll lugnt säga att fotbollen i Hamburg inte varit hetare på många år? Vi reser till Volksparkstadion under fredagen & jag hoppas verkligen vi kan få med oss ett kryss hem, då hade jag varit nöjd med denna veckan.

Allez Zusammen!

Forza Sankt Pauli!

Tillsist, Hamburg Its Braun Weiss!

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2022-01-19 17:19:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli