Lagbanner
Marco Knoop lämnar St. Pauli för Brighton
Efter två år på Millerntor flyttar Marco Knoop till Premier League.

Marco Knoop lämnar St. Pauli för Brighton

Målvaktstränaren Marco Knoop lämnar sitt uppdrag i St. Pauli - trots att han förlängde sitt kontrakt så sent som 21 maj.

Marco Knoop kom till St. Pauli sommaren 2022 och har tidigare varit verksam i bland annat RB Leipzig, Borussia Dortmund och Fenerbahce just som målvaktstränare. I sin roll som målvakstränare har han utvecklat Nikolas Vasilj till en utmärkt målvakt och det var St. Paulis önskan att behålla Knoop. Så sent som den 21 maj förlängde han därav sitt kontrakt med St. Pauli. Trots detta meddelar klubben under onsdagen att Marco Knoops kontrakt bröts i slutet av juni på egen begäran - enbart 40 dagar efter förlängningen.

- Med sina okonventionella tillvägagångssätt och idéer har Marco utvecklat våra målvakter ytterligare och därmed spelat en stor roll i framgångarna under de senaste åren. Vi hade därför gärna sett honom fortsätta vara en del av vårt team. Vi tackar Marco för hans engagemang för FC St. Pauli och önskar honom mycket framgång och allt gott i framtiden, säger sportchef Andreas Bornemann.

- FC St. Pauli har gett mig möjligheten att implementera mina idéer för modern målvaktsträning och spel i tysk professionell fotboll. Efter två mycket känslosamma och framgångsrika år i Hamburg vill jag nu ta en ny chans och få nya erfarenheter. Jag vill tacka målvaktsgruppen för deras öppenhet och engagemang, liksom hela klubben, de ansvariga och fansen för den tid vi tillbringade tillsammans, och jag önskar St. Pauli all lycka, säger Marco Knoop.

Senare under kvällen presenterades Marco Knoop av Premier League-klubben Brighton. Därmed återförenas Knoop med Fabian Hürzeler, som handplockade sin tidigare kollega från St. Pauli.

Joakim Erikssonjoakimeriksson299@gmail.com2024-07-03 21:11:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli