Lagbanner
Németh förlänger sitt avtal med St. Pauli
Peter Németh (t.v.) blir kvar på Millerntor framöver.

Németh förlänger sitt avtal med St. Pauli

Efter en imponerande tid i klubben förlänger assisterande tränaren Peter Németh sitt utgående avtal med klubben och fortsätter samarbetet med huvudtränaren Fabian Hürzeler.

Nästa pusselbit inför kommande säsong är på plats: assisterande tränaren Peter Németh förlänger sitt utgående avtal med klubben.

Efter att succétränaren Fabian Hürzeler tog över huvudansvaret i december 2022 handplockades slovaken Peter Németh av den förstnämnde som hans assisterande. Förra säsongen klättrade laget från femtonde till femteplats på en halv säsong och succén har fortsatt med Hürzeler och Németh vid rodret. Laget har, bortsett från en spelomgång precis vid vinteruppehållet, legat på förstaplats sedan 30 september. I januari fick Németh dessutom agera huvudtränare i en match efter att Hürzeler var avstängd (seger med 2-1 mot Düsseldorf).

Fabian Hürzeler förlängde sitt kontrakt i mars och är väldigt glad över att Németh nu har gjort detsamma:

- Det gläder mig att fortsätta det framgångsrika samarbetet med Peter. Vi har en mycket förtroendefull och konstruktiv dialog och han tar mycket ansvar på och utanför planen. Hans erfarenhet och öppna sätt gör honom till en viktig person både för mig och spelarna, säger Fabian Hürzeler till St. Paulis hemsida.

- Jag tycker verkligen om att arbeta med tränarteamet, spelarna och alla i klubben. Kemin stämmer, både på det personliga planet och när det gäller vårt sätt att arbeta tillsammans, vilket gör det ännu mer glädjande att se det återspeglas i framgång på planen. Jag ser fram emot de kommande utmaningarna och att fortsätta på den väg vi är på, säger Peter Németh till hemsidan.

Som spelare representerade Peter Németh det slovakiska landslaget vid 22 tillfällen mellan 1999 och 2001 och spelade för bland annat Eintracht Frankfurt. Efter spelarkarriären är han kanske främst känd för sin tid i Dynamo Dresden och och Arminia Bielefeld, där han var assisterande tränare under Uwe Neuhaus i båda klubbarna. Hur långt det nya avtalet gäller går klubben inte ut med.

Joakim Erikssonjoakimeriksson299@gmail.com2024-04-10 19:19:25
Author

Fler artiklar om St. Pauli