Lagbanner
2021-04-05 20:30

St. Pauli - Braunschweig

"Nu gäller det att avsluta snyggt"

"Nu gäller det att avsluta snyggt"

Efter nederlaget mot Paderboorn den 15/3 försvann drömmarna om en kvalplats om man ska vara realistisk, trots att vi bara några dagar senare besegrade Osnabrück och ikväll avslutar vi påskledigheten med ett litet derby mot Eintracht Braunschweig.

Ja påsken har återigen dragit förbi och ikväll avslutar vi den med match. Efter nederlaget mot Paderborn för några veckor sedan försvann nog den lilla drömmen vi hade om en kvalplats. Men efter våran bedrövliga start på ligan trodde man ju knappats att vi skulle parkera på en 11:de plats i ligan efter många starka presentationer den senaste månaden. Innan vi gick på världens längsta landslagsuppehåll lyckades vi att besegra VFL Osnabrück med 1-2 efter mål av Burgstaller & Omar. Där befinner vi oss nu med 7 omgångar kvar av årets säsong. Vi kan väll lugnt säga att det är ett stort getingbo i dom nedre delarna av tabellen. Där jag skulle vilja säga att 5 lag är inblandade min känsla är att det kan sluta precis hur som helst. I toppen då? Ja där har faktiskt Bochum kopplat ett litet grepp om att ta en av dom två åtråvärda platser upp till Bundesliga. Jagande där bakom är ju laget från andra delen av stan och sen är det succelaget Greuther Fürth som har gjort det fantastiskt bra. Jag tror tyvärr inte verken Holstien Kiel eller Düsseldorf har krafter att blanda sig i den absoluta toppen. Därför sticker jag redan nu ut hakan och säger att Bochum och Greuther Fürth tar direktplatserna till Bundesliga, hsv får kvala och missar kvalet. 

Men nu riktar vi mer fokus mot stadens bästa lag där det hänt en del under landslagsuppehållet vi spelade en träningsmatch mot Bundesliga laget Arminia Bielefeld där vi tog ledningen genom Lucas Daschner "som får alldels för lite speltid i övrigt enligt mig". Dessvärre lyckades Arminia kvittera under andra halvlek. Men även här är det ju verkligen ett besked på att vi har något riktigt bra på gång med tiden. För visst var det många som ropade på mångas avgång i dom 10 inledande matcherna och det är nog ingen förutom vårat underbara lag som trodde att vi vid seger idag seglar upp på en 8:de plats i ligan. Det visar på att ledarstaben har något riktigt bra på gång inför nästa säsong får vi behålla stora delar av denna nya generationen och spetsa till det med något tyngre namn tror jag verkligen att vi kan vara med och utmana om uppflyttning nästa år men då måste vi lösa ett par spelare som är här på lån just nu, Jag pratar såklart om Rodrigo Zalazar, Omar Marmoush med flera men jag är helt säker på att MR Bornemann redan nu har börjat jobba på finansiärer som är villiga att betala för att hålla dessa herrar kvar. Under uppehållet fick vi även ta farväl av ännu en ung och duktig St. Pauli produkt som väljer att ta sig vidare i karriären. Jag pratar såklart om Leon Flat som lämnar Fc. St Pauli för spel i USA och Philadelphia Union det är bara att önska grabben stort lycka till på detta äventyret. Du är alltid välkommen hem till Millerntor igen! 

Om vi blickar vidare mot kvällens match så står Eintracht Braunschweig för motståndet, Braunschweig är ett av dom 5 lagen i botten som har haft en tuff säsong men trots det har dom skrapat ihopa hela 26 poäng med 7 omgångar kvar vilket brukar räcka för en kvalplats i denna ligan. Dock har dom inte vunnit på dom 5 senaste matcherna dom spelat och dom lär vara desperata på poäng redan ikväll hemma på Millerntor. Därför tror jag det kommer bli en passande uppgift för oss, för vårat kontringspel har varit lysande den senaste tiden. Vi får bänka oss 20:30 och hoppas på en sen påsk knall och en 8:de plats i ligan. 

I kvällens laguppställning ser vi inga av våra svenskar till spel. Sebastian Ohlsson har problem med en ljumske och Eric Smith är fortfarande skadedrabbad. Därför blir det en del förändringar i laget, Stojan i målet sedan följer vi upp med en backlinje med Luca Zander som har Ziereis-Lawrence i mittlåset och ute till vänster hitta vi den strålande Paqarada. Mittfältet är någerlunda bekant med åldermannen Benatelli-Becker-Zalazar-Kyereh längst fram hittar vi såklart Burgstaller-Marmoush. 

Forza Sankt Pauli!

Tillsist, Hamburg Its Braun Weiss!

 

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2021-04-05 17:42:46
Author

Fler artiklar om St. Pauli