Lagbanner
2020-03-01 13:30

St. Pauli - VfL Osnabrück

Osnabrück nästa för ett stärkt St. Pauli
Osnabrück nästa och låt oss hoppas på en ny trepoängare.

Osnabrück nästa för ett stärkt St. Pauli

Kan St. Pauli följa upp derbysegern senast med ännu en trepoängare?

Så börjar det åter dra ihop sig för våra brunvita gossar. 13:30 på söndag lyfter domaren pipan till munnen för att blåsa igång mötet mot Osnabrück inför ett som vanligt fullsmockat Millerntor.

Det kan nämnas att under ett par dagars tid har kvarteren runt St. Pauli, Altona och Sternschanze präglats av en tillbakalutad glädje efter lördagens derbyseger. I en period av motgång, ovisshet och frustration i det brunvita landet är det inte särskilt svårt att förstå att alla Paulianer liksom pustat ut en aning. Jag menar: två gånger 2-0 mot HSV. Det finns egentligen inte på kartan. Och ändå blev det så.

Men, men… Lördagens seger är historia. Nu är vi åter tillbaka i Zweite Bundesligas bistra verklighet. Och låt oss konstatera följande: trots vinsten senast är det fortfarande tajt nere i tabellen där St. Pauli dansar runt med lag som Karlsruher, Nürnberg, Hannover, Bochum och Wehen Wiesbaden (jag tror att Dynamo Dresden redan har gjort sitt). Så det är upp på tårna som gäller även framöver om St. Pauli skall rädda den här säsongen.

Osnabrück, som för närvarade ligger på tionde plats i ligan tre poäng före St. Pauli, har haft det tufft på senare tid. Ingen vinst på de senaste sex matcherna som bara inbringat tre poäng. Så det är ett lite darrigt bortalag som kliver in på Millerntors gröna matta. Kanske ett faktum som talar till St. Paulis fördel.

Låt oss nu hoppas att förra helgens derbyseger är ute ur systemet hos våra pojkar, och att de inser matchens allvar. Jag tror att det är så. Redan på presskonferensen efter segern över HSV betonade coach Luhukay att ”vi måste redan nu fokusera på kommande match, och jag hoppas att vi kan nå upp till samma nivå som idag.”

Även kapten Buballa är inne på samma spår: ”Derbyt var en stark upplevelse för oss alla, och vi måste prestera med samma energi mot Osnabrück. På söndag börjar allting om igen, och Osnabrück blir en svår nöt att knäcka. Men vi måste lösa den här uppgiften som ligger framför oss.”

Och med det förnyade självförtroende som derbysegern innebar, och med en massiv uppbakning från Millerntor vågar jag nog tro på att det skall vägen.

Det kan nämnas att det senaste mötet lagen emellan slutade 1-1 i en rätt så avslagen tillställning. Men det var då. Och nu är nu.

Forza St. Pauli!

Micke Möllermickael.moller@svenskafans.com2020-02-29 14:55:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli