Lagbanner
2020-02-10 20:30

Holstein Kiel - St. Pauli
2 - 1

Resan går till Holstein-Stadion
Hoppas vi får se lite spelarjubel även i kvällens match mot Holstein Kiel.

Resan går till Holstein-Stadion

Ligan rullar vidare och det stundar ett ovisst Nordderby för St. Pauli.

Så rasslar den berg- och dalbana vidare som heter St. Pauli. 3-0-förlusten borta mot Fürth följdes ett par dagar senare upp med ett kryss på Millerntor mot topplaget Stuttgart. Och det är precis så den här säsongen ser ut. St. Pauli blandar och ger och det finns ingen riktig stadga och kontinuitet i spelet. Man får vackert konstatera: truppen är vad den är och coach Luhukay besitter inga magiska krafter.

Så det är bara att bita ihop och gneta vidare och rädda det som räddas kan. Och i det här fallet pratar vi om kontraktet i Zweite. St. Pauli har bara två poäng ner till den negativa kvalplatsen, och en degradering skulle innebära en stor ansträngning såväl sportsligt som ekonomiskt för klubben. Förvisso är det hela åtta lag som dansar runt i tabellens nedre skikt, och de kommer givetvis växelvis att ta poäng av varandra vilket talar till St. Paulis fördel. Men, men… Marginalerna är små, och laget måste lite till sin egen styrka och kapacitet för att det här skall gå vägen. Det går liksom inte att lägga sitt öde i konkurrenternas händer och hoppas på det bästa.

Med det sagt: varje poäng är avgörande framöver. Det blir en kamp in i det sista och vi vet alla att St. Pauli, nästan per tradition, underpresterar under säsongens andra hälft (eller det som på tyska heter Rückrunde). Så jag måste medge att det är ansträngande att vara en St. Paulianer i detta nu. Inte för att det är första gången – nej, nej… Men likväl – det känns inget vidare.

Nåväl, ikväll väntar bortamatch där Holstein Kiel under Ole Werners ledning står redo. Holstein Kiel har inte övertygat på hemmaplan den här säsongen (två segrar på nio matcher) vilket skulle kunna vara till fördel för St. Pauli. Men inte ens den statistiken är till någon tröst den här gången om man betänker att Luhukay & Co i sin tur inte tagit en enda seger på bortaplan (på nio matcher har laget kammat hem ynka fyra poäng). Dessutom skall man komma ihåg att Holstein Kiel inte förlorat på de senaste fyra matcherna, vilket talar till deras fördel inför kvällens möte.

Men trender är ju till för att brytas, och om den store fotbollsguden är på gott humör kanske St. Pauli kan resa hem till Hamburg igen med åtminstone en poäng i bagaget. Blir det en trea lovar jag att knäcka en Astra, röka en cigarett och pusta ut en liten aning. Låt oss hoppas på det bästa.

# # # #

I hemmamötet på Millerntor i augusti vann St. Pauli med 2-1 över Holstein Kiel efter mål av Jamie Lawrence och Christian Joe Conteh.

# # # #

Det kan nämnas att den gamle St. Pauli-hjälten Fabian Boll numera återfinns i just Holstein Kiel i rollen som assisterande tränare (Den sympatiske polismannen ”Boller” var förövrigt en av mina favoriter när det begav sig).

# # # #

Forza St. Pauli!

Micke Möllermickael.moller@svenskafans.com2020-02-10 14:15:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli