Lagbanner
Scheller lämnar St. Pauli efter säsongen
Tjark Scheller lämnar Millerntor i sommar.

Scheller lämnar St. Pauli efter säsongen

Tjark Scheller har gjort sitt i St. Pauli. Efter säsongen går 22-åringens kontrakt ut och kommer då att skriva på för ligakonkurrenten SC Paderborn.

Tjark Scheller skrev på för St. Pauli i januari 2023 och kom då från Schalke 04s reservlag. Scheller har spelat för St. Paulis reservlag hemmahörandes i Regionalliga Nord, fjärde högsta divisionen. Där har han varit ordinarie och spelat 34 matcher. Han har även fått träna en del med a-laget och gjort två korta inhopp, senaste kom mot just Paderborn den 31 mars. I och med det utgående avtalet i sommar samt bristen på speltid för a-laget berättar sportchef Andreas Bornemann att man väljer att gå skilda vägar vid kontraktsslutet.

- Tjark har utvecklats väldigt bra under sin tid hos oss och har även potential att etablera sig som spelare i andraligan. Vår trupp är dock väldigt stark i sin position i mittförsvaret, så vi kan inte garantera honom mer speltid den kommande säsongen. I detta avseende är hans önskan om en ny utmaning förståelig och vi önskar honom all lycka, säger Andreas Bornemann.

- Min tid i FC St. Pauli hittills har varit väldigt lärorik och ett viktigt steg i min personliga utveckling. Jag kommer alltid att ha fina minnen av att jag kunde slutföra mina första professionella matcher här. Jag är mycket tacksam för denna möjlighet och förtroendet jag fått och önskar klubben stor framgång i framtiden, säger Tjark Scheller.

Tjark Scheller har, förutom St. Pauli och Schalke 04, ett förflutet i Holstein Kiel och TSV Kropp. Under 2017 och 2018 gjorde han även två matcher i Tysklands U16-landslag. Vid kontraktsslutet kommer Tjark Scheller att tillhöra SC Paderborn, som med största sannolikhet spelar i 2. Bundesliga även nästa säsong.

Joakim Erikssonjoakimeriksson299@gmail.com2024-04-10 22:32:10
Author

Fler artiklar om St. Pauli