Lagbanner
"Skeppet är påväg att sjunka"

"Skeppet är påväg att sjunka"

Pirates Of The League har det fortsatt tufft efter ännu en förlust med 2-1 under söndagen mot Greuther Füerth. 

Efter mitt senaste inlägg där jag var smått negativ till klubbledning & folket som både styr & leder vår klubb Fc. St Pauli just nu. Så måste jag även nu fortsätta på den mycket bekymmer samma vägen. För vad har då hänt sedan sist? Egentligen ingenting spelarna blev skickade på en välbehövlig ledighet & till dom lokala tidningarna i Hamburg månade både Timo Schultz & Anders Bornemman till lugn över julhelgen då grabbarna i laget behöver denna vilan & vi kommer tillbaka starkare efter jul. Det finns ju vissa ljusglimtar i spelet trots bara en seger på 13 matcher var ordet från dom jag nyss nämnde. Det har snackats om att vi ska förstärka laget med minst 3 nya spelare under Januari & det är publikfavoriten Mats Møller Dæhli som är påväg tillbaka på lån. Men frågan är om han & dom andra det ryktas om vill hjälpa klubben återigen? Eller väljer våran publikfavorit att vända bort till dom andra delarna av staden? 

Men man är alltid så hoppfull när det gäller våran kära klubb för vi brukar alltid reda ut saker även om det oftast ser både mörkt & grått ut. Igår var det dags för ny match mot ett tufft motstånd & det var Greuther Füerth som är säsongens uppstickare för mig & spelar stundtals riktigt vacker fotboll med ett ungt & talangfullt lag. Men en förvånansvärt billig spelartrupp dessutom, dom slog bara för några dagar sedan ut Bundesligaklubben Hoffenheim ur tyska cupen. Så ja man viste att detta är en tuff uppgift som väntar för ett stukat Fc. St Pauli utan både spelidé & självförtroende. 

Vi kan ju ta några punkter inför matchen där vi faktiskt presenterade en ny mittback dagarna före jul. Då vi knutit till oss Adam Dzwigala & breddat ut våran svajiga defensiv & Dzwigala slog sig in i startelvan trots att han varit borta från fotbollen i flera månader var han en av Paulis bästa spelare igår tillsammans med våran riktigt duktiga svensk Sebastian Ohlsson som för mig bara växer & växer & spelar med ett stort brunt/vitt hjärta & ja hoppas denna grabben kan gå vidare i sin utveckling och fortsätta på sin krigarinställning och förhoppningsvis fortsatt i Fc. St Pauli även om vi har en tuff tid till mötes. 

Vi blickar mot matchstart & man ser tydligt att Timo Schultz & hans ledarstab har prioriterat att spela lägre ner i banan & försöka hitta tillbaka till en stabil defensiv. Men glädjen blir återigen ganska så kort då Füerth får med sig en solkar straffspark efter hands på kaptenen Marvin Knoll. Vilket resulterar i 1-0 redan efter dryga 20 minuter. 7 minuter senare står det även 2-0 på tavlan efter både missförstånd i försvaret & en ganska så stor målvaktstavla av Svend Brodersen. Ja jag kan tyvärr inte nämna så mycket mer än att vi är tillbakapressade & får knappt fram bollen över mittlinjen i stora delar av matchen. 12:0 i skott till Füerth & 7:0 i hörnor har vi när vi går till pausvila. Då förstår ni att man är orolig va?

I andra halvlek så får vi blicka fram i den 82 minuten då Fc. St Pauli har sitt första skott på mål & det är en riktig monsterträff av den egna produkten Leon Flach som blott varit inne i 5 minuter. Men återigen var vi aldrig nära en seger eller ens plocka med en poäng hem till Hamburg denna söndag. Som sagt laget ljust nu behöver en tränare som har lite meriter vår gode & älskade Timo Schultz har misslyckats med sitt lilla projekt att värva & bygga på Hamburg killar i både ledarstaben & spelartruppen. Laget är så pass stukat att det inte finns något självförtroende eller tro på att vinna matcher. Man ser det så tydligt hos spelarna under gårdagens match. 

Presidenten Oke Göttlich har uttalat sig om att spel i 3.liga skulle vara en ren katastrof. Och det är ett scenarion som absolut inte får ske. 

Imorgon är det dags för match igen då vi har en match mindre spelad än dom andra lagen i ligan. Vi möter då jumbon Würzburger Kickers i en riktig ångestmatch. Jag har hört ifrån källor i Hamburg att skulle inte 3 poäng börja trilla in inom kort tid så kan de nog hända att både Bornemann & den gode Timo Schultz får lämna sina poster inom den närmaste tiden då ryktet säger att ledningen har börjat lyssna på oss supportrar och ska se över marknaden om resultaten fortsätter som det gör nu. 

Men frågan är, har klubben råd med detta? Eller vi ska behöva se en av Tyskland populäraste klubbar rasa ner i 3 Liga & börja om med dom som styr skeppet redan idag? 

Finns det fler inbitna Pauli supportrar som vill yttrycka sig så dela gärna med er av era tankar i kommentarsfältet.

Allez Zusammen!

Forza Sankt Pauli!

Tillsist, Hamburg Its Braun Weiss!

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2021-01-05 00:34:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli