Lagbanner
Smällen: Treu blir borta resten av säsongen
Säsongen är över för St. Paulis Philipp Treu.

Smällen: Treu blir borta resten av säsongen

Under söndagen gjorde Philipp Treu comeback efter sin förra skada - och skadade sig på nytt. Nu meddelar klubben att han blir borta resten av säsongen på grund av en fraktur på högra vadbenet.

Philipp Treu hämtades in inför säsongen från SC Freiburg II i 3. Liga som ersättare till Leart Paqarada, trots att han aldrig spelat i en högre division än tredjeligan. I matchen mot Nürnberg den 16 mars drog han på sig en muskelskada och missade de följande två matcherna. I söndags mot Elversberg var Treu tillbaka i laget och gick direkt in i startelvan. Där blev det tio minuters spel innan han återigen klev ut skadad. Redan på presskonferensen efter matchen sa Fabian Hürzeler att det inte såg bra ut för backen, men man inväntar besked.

Under måndagen kom beskedet. På sin hemsida går klubben ut med att Philipp Treu har fått en fraktur på det högra vadbenet. Hur länge han blir borta är i nuläget oklart, men vad som är definitivt är att han missar de återstående fem matcherna och därmed resten av säsongen. Ett tungt besked för den 23-årige backen och för klubben. Alternativen är få och den som ersätter är med största sannolikhet Lars Ritzka.

Philipp Treu har imponerat stort i sin debutsäsong i St. Pauli. Sedan Philipp Treu tog en ordinarie plats i november har han startat varje match i såväl liga som cup. Totalt har han spelat 30 matcher i alla turneringar - 21 av dessa är från start.
 

Joakim Erikssonjoakimeriksson299@gmail.com2024-04-15 18:17:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli