3 - 1

Solen skiner fortsatt över St. Pauli
St. Pauli imponerade stort hemma mot Osnabrück och kammade hem en ny seger.

Tre nya poäng för ett taggat och fokuserat hemmalag.

Det började bra den här söndagen på Millerntor. Sol och blå himmel och ett bestämt St. Pauli som tidigt tog kommandot i matchen. Med hög press och intensitet tvingade de Osnabrück djupt tillbaka på egen planhalva där de mest ägnade sig åt att skyffla iväg bollen lite på vinst och förlust. Den höga pressen var dagens brun-vita melodi och i den 23:e minuten kom utdelningen. På en hörna hoppade Veerman högst och tryckte med en kraftfull nick in 1-0 bakom en chanslös Philipp Kühn i Osnabrück-kassen.

Spelet fortsatte i samma stil och det var uppenbart att St. Pauli inte tänkte nöja sig med ett mål den här dagen. Runt tolv minuter efter första målet fångade Sobota upp bollen ett par meter in på gästernas planhalva, drev majestätiskt framåt, drog ett par tre motståndare och kunde sedan med stor kyla och precision från straffområdesgränsen vackert placera bollen utmed vänstra stolpen. 2-0 och åter liv i luckan på Millerntor där växelsången tog fart runt läktarna: St. Pauli! St. Pauli!

Andra halvlek inleddes i samma anda. Full fart framåt och Osnabrück visste inte riktigt hur de skulle ta sig ur hemmalagets starka press. Och utdelningen kom efter bara tre minuter. Marvin Knoll passar till Diamantakos som från nära håll enkelt kan trycka in 3-0. Och ljudnivån på Millerntor skruvas upp ytterligare ett snäpp: We love St. Pauli – we do! We love St. Pauli – we do! We love St. Pauli – we do! St. Pauli – we love you!

Bara ett par minuter senare kommer nästa chans då St. Pauli i en snabb kontring är två mot en. Bollen landar hos en helt fri Sobota (tror jag det var…) som är helt ensam mot målvakten. På något vis tappar han balansen i skottögonblicket och ramlar ihop framför den utrusande målvakten. Bollen hamnar dock i nästa skede i mål på ett skott från en liggande Sobota, men domaren underkänner riktigt målet för hands då Sobota i samband med sitt fall uppenbart rörde vid bollen med handen.

Plötsligt blev himlen grå och det rullade in ett par kraftiga skurar. Spelet tappade i kvalitet, och böljade nyckfullt fram och tillbaka. St. Pauli var dock betydligt tryggare med bollen och det var helt uppenbart att spelarna i Osnabrück mest längtade efter en varm dusch och sedan lämna Millerntor bakom sig så fort som möjligt.

Dock hann gästerna med att trycka in ett tröstmål med ungefär kvarten kvar efter en tilltrasslad situation i straffområdet där gästernas Ajdini från nära håll kunde styra in en reducering.

Målet gav Osnabrück ny kraft och gästerna fortsatte att trycka på mot ett St. Pauli som föll allt djupare. En viss oro verkade sprida sig, och det tidigare hyfsat välorganiserade försvaret började uppträda obeslutsamt på ett sådant sätt som vi sett ett antal gånger tidigare under säsongen.

Men St. Pauli redde ändå ut stormen och kunde välförtjänt inkassera tre nya värdefulla poäng och klättra något snäpp i tabellen. Nu väntar Sandhausen borta på Hardtwaldstadion nästa söndag, men låt oss först njuta av den här segern ett par dagar.

För övrigt tror jag inte att det var en tillfällighet att vid full tid i dagens match så sken solen åter över Millerntor och kvarteren runt St. Pauli.