Lagbanner
Stadtmeisterna bygger om rejält
Jos Luhukay inte längre huvudtränare i Pauli.

Stadtmeisterna bygger om rejält

Usch ja vart ska vi börja? Efter ännu en säsong av enorm besvikelse där jag många gånger faktiskt trodde vi skulle åka ur & behöva börja om i 3.liga. Dom senaste säsongerna har inte varit till det positiva för oss Pauli-anhängare förutom derbysegrarna mot hsv finns det inte så mycket annat att glädja sig åt. Dock så kan jag leva på årets derbysegrar några år till för det var väll egentligen det enda våran förra tränare Jos Luhukay kommer bli ihåg kommen för? Men eftersom jag är ny, tänker jag inte lägga någon vidare krut på besvikelsen som varit för nu ser klubben och ledningen ut att gå mot nya ljusare tider! 
 
 
Förändringar i ledarstaben & truppen är igång!
 
Det började såklart två dagar efter säsongens sista match mot Wiesbaden för då stod det klart att huvudtränaren Jos Luhukay inte längre är önskvärd i föreningen. Och det var ett besked som jag tyckte skulle kommit betydligt tidigare om man ser till spelet som vi levererade under säsongen och när våra viktigaste spelare var bänkade och utfrysta av Jos själv. Han körde en egen stil & brydde nog inte sig så värst mycket om vad vi fans tyckte och det är just därför han inte blev långvarig heller.
 
Sedan fylls det på med fler avhopp det stod ganska tidigt klart att våran vicepresident Joachim Pawlik avslutade samarbetet med klubben på egen begäran. 
 
Sen fylls det på med fler ledare som inte får förlänga med Pauli som varit en del av staben i ganska många år trots att tränarna har kommit & gått. Vi börjar med Markus Gellhaus & Hans Schrijver. Nästa man som inte heller får förlängt av klubben är Andre Trulsen mannen som andas & älskar FC St Pauli får alltså inte heller vara kvar? Ja just nu känns detta som ett för tidigt beslut, men ska vi bygga om och börja om så är kanske detta nödvändigt med nya röster på i stort sett varenda plats, eller har jag fel?  De är en fråga vi får återkomma till att analysera… 
 
Nu vidare till våran sportchef Andreas Bornemann som jag trodde skulle få lämna sin post precis som MR Jos. Men han får alltså fortsatt förtroende av ledningen? Detta ska också bli kul att analysera längre fram, visst har Bornemann många kontakter hos ungdomsklubbar som gärna lånar ut spelare, Men mannen har svårt att hålla våra bästa spelare kvar. Nej här är jag rejält nojig om vi gör rätt när vi väl bygger om? Men marknaden är tuff & tunn på bra sportchefer i våran prisklass så jag tänker väll ändå ge honom en chans även denna säsongen. De ska bli kul och se hur du tänker tillsammans med din nya stab runt dig. 
 
Nu hoppar vi vidare till alla spelare som valt att hitta nya vägar i sina karriärer & som det ser ut just nu undrar jag om vi ens har en full trupp som ska samlas om bara några veckor?
 
Dimitris Diamantakos 
Vi känner kära Dimi som derbydödaren och kommer finns kvar på klistermärkena i hela världen i stort sett hela livet ut. Du har gett oss många fina stunder vi kommer sakna din passion & kärlek till klubben. All lycka i Hajduk Split Dimi!
 
Jan-Philip Kalla 
Oj oj oj vart ska vi börja? Alla som känner till Pauli vet vem Philip Kalla är vi kallar han även den lilla sniglen. Han kom till klubben 2003 och har tillbringat hela 17 år i samma förening. Sådana spelare finns det knappt några kvar jag lider med dig att du fick mindre speltid och förtroende dom sista åren och att du fick ett sådant tråkigt avslut i föreningen med tomma läktare. Jag hoppas på en minnesmatch för dig för det är du värd, Tack för allt Kalla! Vi kommer även få se Kalla i en ny roll i klubben inom kort, frågan är om han inte kommer förstärka ledarstaben? 
 
Christian Conthe 
Som hade en bra start på ligan men sedan försvann p.g.a skador osv. Men här har vi en talang som jag tycker vi slarvar bort men så är det när tränarsidan och staben varit svaga i arbetet bara och önska honom lycka till i Feyenoord Rotterdam vi kommer få se Conthe i en större klubb om några år de lovar jag. 
 
Yiyoung Park 
Inga direkta uttalanden om Park då han den senaste tiden varit utlånad och aldrig riktigt varit en del av det pauli vi följer. 
 
Waldemar Sobota 
Här har vi också en rätt så stor publikfavorit på Millentor. Sobota har vi upplevt mycket med under dom 5,5 åren har representerat den brun/vita tröjan. Och kommer bli en intressant gäst på Millentor när han väl kommer på besök. Ja tror dock att det är flytt hem till Polen som ligger bak detta beslut annars är jag övertygad att klubben hade hittat en lösning. 
 
Johannes Flum 
Även Flums kontrakt förlängs inte efter säsongen, en kille som jag gillade skarpt spelmässigt när han kom till klubben från Frankfurt men det känns som hans utveckling under de 2 senaste säsongerna har gått bakåt istället för framåt så här gör klubben rätt val att gå skilda vägar. Tack för allt Flum! 
 
Horni 
Även den unga sparven Horni lämnar Pauli, Efter 5 års tid i klubben är det dags även för han att testa nya utmaningar. Känns som hela laget lämnar och förlusterna slutar aldrig i detta inlägg. 
 
Matt Penny 
Lån från Brighton och även han derbymålskytt under säsongen, En kille som jag ändå gillade i dom matcherna han fick chansen och om vi nu ska bygga ungt? Så hade Penny kanske varit en bra spelare att bygga vidare på med sin fina vänsterfot. Men Penny själv tror jag inte är någon vidare tysk-spelare som vill spela i 2 bundesliga.
 
Youba Diarra
En spelare som var på lån från Salzburg & som inte gjorde några större intryck hos oss. Gjorde ett läckert mål i en träningsmatch mot Werder det är allt jag kan minnas.
 
Ja just där är vi i dagsläget, Kanske ingen rolig läsning med en massa spelare och ledare som lämnar men även jag börjar från grunden och just nu känns det som att det bara kan bli bättre och ljusare att bära Pauli tröjan under sommaren. Just när jag skriver detta inlägget så vet jag att Timo Schultz har blivit ny tränare för Sankt Pauli! Men mer om det får ni höra om nästa gång jag sätter mig ner vid tangenterna och fortsätter infomera er om läget i Pauli-Land. 
 
 
 





Tillsist, Hamburg ist Braun Weiss !

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2020-07-21 11:52:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli