Lagbanner
2021-09-19 13:30

St. Pauli - FC Ingolstadt 04

"Sudkurve är tillbaka"

"Sudkurve är tillbaka"

Efter en liten semester är även jag tillbaka, om bara någon timme är det dags för fotbollsfest hemma på Millerntor.

Vi får börja med att backa bandet lite då jag inte skrivit sedan derbyvinster mot hsv. Efter den starka derbysegerm har resultaten varit en aning sämre precis som spelet har varit. Det blev brakförlust mot mot Paderborn med hela 3-1 där vi fick Ziereis utvisad efter 6 minuters spel. Vi lyckades konstigt nog ta ledninge med 0-1 i den 20:e minuten men i andra halvlek bleb de numinera underläget för tufft för oss.

Precis innan landslagsuppehållet var serieledarna från Regensburg på besök hemma på Millerntor.  Här stutsar vi tillbaka & tar en stabil 2-0 seger mot den mycket oväntade serieledaren Regensburg. Burgstaller gjorde båfa målen & vi gick till landslagsläger med en mycket god känsla. 

Förra helgen var vi tillbaka till gamla synder & förlorde borta mot Hannover 96 med 1-0 i en riktigt tråkig tillställning där vi verkligen inte kommer upp i den kapaciteten som finns i denna unga & hungriga trupp. 

Men om bara några timmar är det dags för ny match det är FC Ingolstadt som kommer på besök. Ingolstadt har inte haft någon vidare öppning när dom nu åter är tillbaka i zwite. Man har bara skrapat ihopa 4 poäng på 6 matcher & man kommer även från två raka förluster. Det är en mycket viktig match för oss i eftermiddag för skulle vi kunna bärja 3 poäng så skulle vi efter 7 spelade omgångar ligga på en imponerande 2:e plats i tabellen. Serien är otroligt jämn & det känns faktiskt som att alla lagen kan slå alla. Så det gäller att vara påkopplad direkt för att det blir inga lätta poäng att spela om idag. 

Här kommer lite annan information som har hänt i klubben under min semester. 

FC St. Pauli & Jack Daniels förlänger sitt samarbete - Det är två starka partners som delar en attityd samtidigt står FC St. Pauli & Jack Daniels för en gemensam förståelse för värderingar & en oskiljaktig koppling till vårat ursprung säger marknadsavsnarig. 

FC St- Pauli förstärkte även målvaktspositionen under landslagsuppehållet med Sören Ahlers som senast spelat i FC Schalke reservlag & därmed är målvaktpositionerna fulla. 

FC St. Pauli fortsätter att förstärka vi hälsar den 18 åriga Marcel Beifus välkommen till oss som senast kommer från VfL Wolfsburg

Igor Matanovic & FC St. Pauli går skilda vägar. Matanovic ansluter direkt till Eintracht Frankfurt men där är en liten detalj i kontraktet som säger att han även kan lånas tillbaka till oss hela vägen fram till 2023. "Jag är glad över perspektivet att få min chans i Bundesliga hos Frankfurt

Men nu blickar vi mot Ingolstadt & gärna 3 nya poäng in på kontot. Här kommer dagens startelva Vasilj - Ziereis - Irvine - Zander - Medic - Dittgen - Aremu - Kyereh - Burgstaller - Hartel - Paqarada.

Allez Zusammen!

Forza Sankt Pauli!

Tillsist, Hamburg Its Braun Weiss!

 

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2021-09-19 12:38:14
Author

Fler artiklar om St. Pauli