Lagbanner
Två spelare ansluter till St. Pauli
Två nyförvärv ansluter till Millerntor.

Två spelare ansluter till St. Pauli

Inför helgen presenteras inte bara ett utan två nyförvärv inför kommande Bundesligasäsong.

Klubbledningen, framför allt representerade av sportchef Andreas Bornemann och huvudtränare Alexander Blessin, har varit tydliga med att såväl en högerback som en forward behövs inför kommande säsong. Under fredagen presenteras två spelare som fyllter ut båda dessa positioner.

Först ut var Fin Stevens. Fin är en 21-årig spelare född i England som främst spelar högerback men kan även spela vänsterback. Han köps loss från Premier League-klubben Brentford för en obekräftad övergångssumma. Fin är fostrad i Arsenal och efter ett halvår i Worthing i engelska sjundedivisionen hamnade han i Brentford. Där blev det utlåning till såväl Swansea som Oxford United i Championship respektive League One, där han var med och tog upp den sistnämnda till Championship förra säsongen. I juni i år fick han dessutom göra sin landslagsdebut för Wales när han startade mot såväl Gibraltar som Slovakien.

- Fin föredrar att spela till höger men kan även spela ute till vänster. Han är en ytterback som gillar att gå framåt och komma in i djupa positioner. Han är bra på att förutse och är modig och aggressiv i tacklingar och ändrar snabbt riktning i spelet efter att ha vunnit bollen, säger Alexander Blessin.

- Jag är glad över att ta steget till en av de starkaste ligorna i världen med FC St. Pauli. Efter utmärkta samtal med klubbrepresentanter är jag övertygad om att flytten kommer vid rätt tidpunkt och min kompetens kommer att passa in i lagets spelstil. Jag ser verkligen fram emot att lära känna mina lagkamrater, fansen och Millerntor, säger lagets nyförvärv Fin Stevens.

Hur långt kontraktet gäller går klubben inte ut med.

En timme senare presenterade klubben nästa nyförvärv i form av Morgan Guilavogui. Guilavogui är en franskfödd 26-årig forward tillhörandes den franska klubben RC Lens. Född i Toulon gjorde han sin debut i SC Toulon som 19-åring. Efter tre år i a-lagt gick han vidare till Paris FC. Efter en stark tredje säsong i Paris, där han stod för 15 ligamål och slutade femma i skytteligan, gick han således vidare till RC Lens i Ligue 1 sommaren 2023. Under säsongen fick han spela 23 ligamatcher men enbart två från start och gjorde två mål. Sedan 2021 representerar han även Guineas landslag och har gjort två mål på 15 landskamper. För den inbitne Bundesligasupportern kanske Guilavogui låter bekant - hans bror Josuha Guilavogui spelade nämnligen nio år i VfL Wolfsburg och senaste säsongen representerade han även FSV Mainz 05.

Morgan Guilavogui lånas in från RC Lens hela säsongen.

- Morgan är en fysiskt stark anfallare som är väldigt aktiv och direkt och ständigt gör löpningar på djupet. Han kan skapa chanser för sig själv genom att ta sig an försvarare och skapar även bra möjligheter för sina lagkamrater. Lika viktigt för vårt spel är dock det faktum att Morgan övergår snabbt och jobbar väldigt hårt defensivt, säger Alexander Blessin.

- Jag är övertygad om att en spännande utmaning väntar mig i FC St. Pauli. Via min bror vet jag att Bundesliga är en mycket hög nivå och möjligheten att spela mot lag och spelare i den här ligan är ett mycket spännande perspektiv. Uppgiften nu är att komma tillrätta snabbt eftersom jag vill utnyttja mina styrkor på bästa möjliga sätt för att säkerställa att vi spelar en bra roll i ligan, säger nyförvärvet Morgan Guilavogui.

Joakim Erikssonjoakimeriksson299@gmail.com2024-07-26 20:48:52
Author

Fler artiklar om St. Pauli