Lagbanner
Vilken säsong vi gjorde, nu är det dags för en ny!

Vilken säsong vi gjorde, nu är det dags för en ny!

Jag tror fortfarande knappast det är sant vilken säsong vi gjorde när man nu under några månader har försökt landa. Dessvärre blev det alldeles för få poäng intagna under vårkanten vilket gjorde att vi tappade direkt kontakt med topp 3 lagen vilket var riktigt synd med den truppen vi hade för ja tror att det är St. Paulis bästa trupp på hela 2000 talet.

Som jag skrev i rubriken ovanför finns det så många godbitar att blicka tillbaka till men kanske den största var att återigen besöka vackra Millerntor inför fulla läktare & en enad Ultras kurva & vilket stöd vi gav laget under hela säsongen. Tyvärr orkade vi inte utmana giganterna längst upp i tabellen i form av Schalke 04 & Werder Bremen & i ärlighetens namn ska det inte vara möjligt att göra det heller sätt till ekonomi & spelartrupp. Favoriterna i 2 Bundelsiga pallade trycket & återvände snabbt hem till Bundesliga igen. Inför iår får vi istället tillbaka Greuther Fürth & Arminia Bielefeld som åkte ur högsta ligan, två lag som vi känner väl till då dom oftast huserat i 2 Bundesliga vi hälsar också den klassiska klubben Braunschweig välkommna upp efter 2 år i 3 Bundesliga. När vi ändå pratar om klassiska klubbar & fina arenor hälsar vi även Kaiserslautern välkommna tillbak till finrummet i tysk fotboll ska bli en spännande nykomling att följa.

Nu ska jag föröska sumera det absolut tyngsta man kan göra som referent det är tyvärr en hel drös med spelare som valt att lämna St. Pauli för nya äventyr & det är inte vilka spelare som helst det är i särklass alla våra bästa spelare som tackar för sig. Så som läget är nu tror jag att vi kommer få en mycket tuff säsong till mötes. dock kommer där hända massor i truppen under dom kommande veckorna då vi har riktigt god ekonomi efter våra spelaraffärer. Men det tar vi i ett annat inlägg längre fram! 

Danke für alles!

Tack för 10 är hos oss i St. Pauli, kära Christoffer Buchtman. Tack för ditt engagemang under denna oförglömliga tid & allt det bästa i ditt nya privata liv & även lycka till med din sportsliga framtid. 

Tack för hela 9 år hos oss Philipp Ziereis du fick äran att bära kaptensbindlen som ett tack för lång & trogen tjänst. Du har underhålligt oss länge på Millerntor men vi måste tyvärr säga hejdå nu efter denna fiina säsong förtjänar du ett större äventyr. 

Tack för allt Finn Ole Becker du har gått igenom alla våra ungdomsled ända upp till A-laget & är fortfarnade en av tysklands mest lovande talanger. Det är extra vackert & se att sådant härs lyckats igen vi kommer sakna dig enorm men lycka till i Bundesliga. 

Tack för allt James Lawrence efter knappt 3 år i St. Pauli tröjan går St. Pauli & James Lawrence skilda vägar. Totalt genomförde den Walesiska landslagspelaren 54 matcher för oss i brunvitt, Allt det bästa i framtiden. 

Tack för allt Rico Benatelli vi säger även hejdå till kära Rico efter 3 års tid hos oss är det nu över. han spelade 66 matcher under dessa 3 åren vi önskar dig lycka till med dina nya sportsliga framgångar. 

Tack för allt Sebastian Ohlsson du kunde blivit en av dom största i denna klubben men tyvärr blev skade bekymrerna alldes för stora. Du har varit en av dom populäraste spelarna i St. Pauli under din tid hos oss. Tyvärr skills våra vägar här enbart över ett skadebekymmer men vi önskar dig all lycka med vad som kommer hända i livet seb. 

Tack för allt Mathias Hain efter hela 14 år på Millerntor lämnar vår målvaktstränare vår vackra klubb. Matze har under dessa 14 åren upplevt mer än någon annan i dagens trupp der har nocg räckt till 3 fotbollsliv under din tid hos oss. Kära kära Matze, vi önskar dig bara det bästa för allt som kommer framför dig. Besök oss gärna på Millerntor så kan vi prata över en kall öl. 

Tack för allt Simon Makienok, St Pauli & Simon går skilda vägar Simon blev snabbt en publikfavorit hemma på Millerntor. Han kom från Dynamo Dresden sommaren 2020 genomförde tyvärr bara 49 matcher för den brunvita dressen. Han hann med 8 mål & fyra assist & kommer alltid bli ihåg kommen som derbydödaren. 

Tack för allt Maximilian Dittgen även här kommer vi gå skilda vägar efter två år hos oss är det nu slut. Efter 59 spelade matcher tackar vi nu dig för din tid i den brunvita tröjan. 

Tack för allt en av dom ABSOLUT STÖRSTA Ewald Lienen det du gjort för vår klubb kan jag inte beskriva med ord, DANKE!

Tack för allt Guido Burgstaller som lämnar St. Pauli med omedelbar verkan & flyttar hem till Österike & Rapid Wien. Under enabrt två underbara säsongen för brunvitt hann du med 57 matcher & gjorde hela 31 mål & 13 assist, Du är alltid en av oss BURGI! 

Tack för allt Daniel-Kofi Kyereh vi & SC Freiburg har kommit överens om en transfer av Kofi. Den offensiva spelaren flyttar även han upp till Bundesliga som även kommer spela Europa League under detta året. Kära Kofi, vi tacvkar dig med hela vårt hjärta för ditt engagemang och önskar dig all lycka för din sportsliga & privata framtid! 

Som ni läser är det inte vilka spelare som helst som valt att lämna oss för nya utmaningar, Visst där är en del nya namn redan klara & truppen är långt ifrån färdig men inledningen på säsongen kommer att bli tuff! Drygt två veckor kvar till premiär det är dags att bege sig ner mot stranden & en kall Astra, vi hörs! 

Allez Zusammen!

FORZA SANKT PAULI!


 

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2022-07-10 12:26:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli