Lagbanner

"Wir Bleiben Die Nummer Eins"

Hamburg förblir brunt & vitt efter 2-2 på Volksparkstadion.

På förhand handlade allt om att St. Pauli skulle krossas och die rothosen skulle en gång för alla bara köra över oss. Den brunvita sörjan och kommunist förenigen St. Pauli skulle bara förnedras när derbyhelgen inte alls var som vanligt. Efter en stark start på ligan för hsv så trodde nog alla dom blå/vita anhängare att man skulle köra över St. Pauli under fredagskvällen för vi är ju så häftiga och springer runt med våran dödskalle på tröjorna och är inga normala människor enligt visa rader som man kan läsa på diverse forum. Men vet ni vad? Saken är den att hsv kan inte besegra St. Pauli, återigen och det är så jävla underbart. Jag förstår inte personer som skriver upp hsv till skyarna igen, för var dom ens bra ikväll? Att dom just nu leder ligan med 16 poäng ororar inte mig ett dugg hsv kommer sluta som bäst topp 5. Och vet ni vad mina kära läsare? Hamburg Its Braun Weiss fortsättningsvis också! 

Matchen
Efter en perfekt uppladdning på hemmplan med grillad tysk korv och en derbyuppladdning med öl och annat gott under hela dagen så drog det ihopa sig inför avspark. Vi fick se en laguppställning med Himmelman i målet där det sedan följer en backlinje med Marvin Knoll,Daniel Buballa,Sebastian Ohlsson. Sedan hade den goda Timo Schultz valt följande mittfält Maximilian Dittgen,Luca-Milan Zander,Rico Benatelli,Finn Becker,Rodrigo Zalazar och längst fram stod Daniel Kyereh,Simon Makienok. Starten på matchen såg lovande ut då pauli förde spelet under dom första 10 minuterna och Makienok hade kunnat göra både 0-1 och 0-2 på sina lägen dom första 10 minuterna. Men istället åker vi på en snabb omställning där Simon Terodde nickar in 1-0 och bara minuterna senare har samma man en nick i stolpen som hade kunnat punktera derbytillställningen. Efter målet är vi ruskikgt tillbackatryckta och har svårt att komma framåt i banan men som en blixt från klar himmel så hittar bollen fram till Simon Makienok som serverar Rodrigo Zalazar som placerar in 1-1 och glädjen är total. 1-1 står sig även till pausvilan. 

Andra halvek drar igång där hsv kommer ut med ny energi och jag börjar skrika på byten redan efter 10 minuter in i andra halvkek då St. Pauli såg trötta och slutkörda ut och hsv har ett par halvfarliga lägen som kunde inneburit 2-1 men vi reder ut stormen till bytena kommer i den 69:de minuten då vi gör ett dubbelbyte då både Avevor och Daschner kommer in och får lite fart på manskapet och detta leder fram efter drygt 10 minuter till att St. Pauli tar ledningen med 1-2 i den 83:de minuten genom matchens gigant Simon Makienok och då trodde nog alla paulianhängare att vi gör det igen mot alla odds och besegrar hsv. Men ack fick vi efter återigen ett tveksamt ingripande i försvaret igen av den gode Avevor så kan Simon Terodde kvittera till 2-2 som även blir slutresultatet. Och frågar ni mig nu såhära direkt efter avspark så är jag så förbaskat nöjd med 1 poäng ikväll för det bevisar återigen att hsv inte kan besegra St. Pauli och dom får fortsätta sin resa tillbaka till tyskland finrum, men derbysegern kommer få vänta det kan jag lova. Närmst för St. Pauli så väntar Karlsruher SC hemma på Millerntor nästa söndag och tar pauli 3 poäng i den matchen blandar man sig i toppstriden i 2 Bundesliga. 

Forza Sankt Pauli! 

Tillsist Hamburg FÖRBLIR BRUNT & VITT! 

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2020-10-30 21:41:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli