VV Tyskland: ”Avgjorde stormötet med ett hattrick”

VV Tyskland: ”Avgjorde stormötet med ett hattrick”

Första målet i Bundesliga, överlevde bilkrasch, hattrick och omtag i Bochum.


 
Thomas Tuchel är presenterad som engelsk förbundskapten. Det är ingen hemlighet att engelsmän och tyskar inte tycker särskilt väl om varandra och de engelska fansen jublade inte direkt över utnämningen. Det är ingen nyhet att Tuchel lätt gör sig illa omtyckt bland en del spelare och frågan är om han kommer göra England bättre eller om tyskarna skadeglatt kommer skrocka åt engelsmännen.

 
Eric Smith. Titta. Njut.
 

Igår kom även nyheten att han förlänger kontraktet.


 
Bochum var inför säsongen nederlagstippade och de har fått en väldigt tuff start på säsongen med endast en poäng på de sju inledande matcherna. I helgen låg de under med 2-1 mot Hoffenheim när de tilldelades en straff i 89:e minuten, men Daschner lyckades inte förvalta den och istället stängde Haris Tabakovic matchen med sitt 3-1 kort därpå. Detta har lett till att både tränaren och sportdirektören får gå.


 
Jürgen Klopps före detta klubb, 1. FSV Mainz 05, supportrar visade sitt missnöje mot RB Leipzig i och med att Klopp från och med 1 januari 2025 kliver in i RB-koncernen.


 
St. Pauli slår sig ofta för bröstet med att vara föredöme inom många områden och visar en viss bild utåt, men anklagas ofta för dubbelmoral och till matchen mot Dortmund så flög de trots att avståndet mellan arenorna inte är särskilt långt. 


 
Kanes hattrick, han första ”riktiga” med tyska mått mätt, tre mål i samma halvlek utan andra mål emellan. FC Bayern vann toppmötet mot VfB Stuttgart med 4-0 efter en mållös första halvlek.
 



Enligt Leverkusens stjärnanfallare Victor Boniface: Gud.

 
Från den här vinkeln ser det ut att vara en sak:

Från den här ser man hur målgesten egentligen såg ut:


 
RW Essens legendariske supporter tillika klockringare avled i helgen, vila i frid!
 


 
Då Eric Smiths mål lyftes under veckans mål så utses Isac Lidberg till veckans svensk igen. I fredags stod han för ett mål och en assist när hans Darmstadt pulveriserade Köln hemma på Böllenfalltor med hela 5-1.
 


 
Europaspel och ligaomgång väntar och de tyska lagen under veckan.

Tisdag: Juventus – Stuttgart, Real Madrid – Dortmund
Onsdag: Brest – Leverkusen, Barcelona – FC Bayern, RB Leipzig – Liverpool
Torsdag: Eintracht Frankfurt – RFS, Porto – Hoffenheim, A.E. Paphos – Heidenheim

De mest intressanta mötena i de tre högsta divisionerna är: Union Berlin – Eintracht Frankfurt, Magdeburg – Hannover 96 och Hansa Rostock – RW Essen


Svenskkollen i Tyskland under helgen som var.

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2024-10-22 12:00:00
Author

Fler artiklar om Tyskland