Sydkorea – Nyheter v.18
Spelar Ahn Jung-Hwan i Premier League efter VM?

Sydkorea – Nyheter v.18

Små och stora nyheter från förra veckan om vad som hände kring landslaget, koreansk fotboll och de sydkoreanska spelarna både i Korea och i Europa, både på och utanför planen.

• West Ham och Wigan intresserade av Cha Du-Ri 

Enligt rapporter från Koreansk media är Wigan och West Ham intresserade av att värva Cha Du-Ri. Eftersom Cha Du-Ris kontrakt med Frankfurt går ut till sommaren i kombination med att han har fått sparsamt med speltid talar mycket för att Cha kommer att lämna Frankfurt efter VM. Det har tidigare under säsongen vart en del lösa rykten om att West Ham varit intresserade av Cha men det är först nu ryktena intensifierats. Under den här säsongen har Cha skolats om från anfallare till högerback som gett blandade resultat. Cha har spelat 38 landskamper det Sydkoreanska landslaget.

Ahn till Premier League efter VM?

Koreansk media har den senaste veckan spekulerat i att klubbar som håller till i nedre regionerna av Premier League skulle vara intresserade av att värva Ahn på fri transfer efter sommarens VM slutspel. Hur mycket sanning som ligger i detta väldigt tveksamt efter som koreansk media ofta tar upp olika rykten kring de koreanska fotbollsspelarna. Ahn skulle gått till Blackburn direkt efter VM 2002, men problem med arbetstillståndet gjorde att det inte blev något.

Chung Kyung-Ho är skadad men missar troligen inte VM

Den 25 årige anfallaren från Gwangju Sangmu rapporteras skadat sin vänstra vrist i samband med förra helgens ligamatch. Tydligen ska det inte vara någon fara med Chung, men han kommer att stå över de två sista K-league matcherna av säkerhetsskäl för att inte riskera något om han skulle bli uttagen i VM-truppen.

Seongnam klara vinnare av första delen av K-league

Förra helgen säkrade Seongnam seger av första etappen i K-league utan att behöva spela. Pohang var tvungna att vinna sin match mot Daegu men lyckades bara få oavgjort. Med 25 poäng och två omgångar kvar har Seongnam ointagliga 7 poängs försprång.



Källor – www.bigsoccer.com, www.goal.com

Dick Westin2006-05-09 00:44:00
Author

Fler artiklar om Sydkorea