Al Ahly - Wydad 3-1 (Agg. 5-1): En defiliering mot final
Hussein El Shahat svarade för ett vackert 2-0-mål.

Al Ahly motsvarade favoritskapet och nådde final i CAF Champions League via 3-1 i returen mot Wydad.

Mycket talade redan på förhand för att Al Ahly skulle kunna spela på resultatet för att ta sig vidare till final i CAF Champions League. Detta efter att man vunnit bortamatchen mot Wydad i Casablanca förra helgen med 2-0, samt dominerat spelet. Marockanerna var därför tvungna att satsa allt framåt, samtidigt som man hoppades kunna visa upp en starkare defensiv än senast.

Så blev det inte. Precis som i den första matchen tog Al Ahly en tidig ledning då Marwan Mohsen spelades fri och satte 1-0 efter fem minuter. Målet godkändes först efter VAR-granskning sedan linjedomaren vinkat för offside, vilket var felaktigt. Beslutet blev något kontroversiellt då Wydads försvarsspelare slog av på takten när flaggan visades upp.

Wydad flyttade upp hela laget och hade ett par möjligheter som avstyrdes av hemmamålvakten Mohamed El Shenawy. Istället kom matchens delikatess tjugo minuter efter första målet då maliske mittfältaren Aliou Dieng hittade Hussein El Shahat med en fin djupledsboll efter en snabb omställning. Marcus Bergs före detta klubbkamrat i Al Ain, El Shahat, dribblade sedan av sin försvarare två gånger om innan han satte 2-0 och spiken i kistan var slagen.

Drygt tio minuter in på andra halvlek genomförde Miguel Ángel Gamondi ett trippelbyte då han satsade allt på ett kort med sitt Wydad. Bara ett par minuter senare satte dock högerbacken Yasser Ibrahim 3-0. Strax efter det valde Pitso Mosimane att spara sin målvakt El Shenawy för att ersätta honom med Ali Lotfi. Han bytte även ut 1-0-skytten Marwan Mohsen mot Kahraba, som var tillbaka från skada.

Wydad kunde tröstmåla genom inhopparen Zouhair El Moutaraji men man var aldrig nära att gå vidare. Resultatet innebär att i och med att Egypten har minst en representant i finalen så spelas den på egyptisk mark. Hade både Wydad och Raja gått vidare så hade den spelats i Marocko. Den andra semifinalen mellan Zamalek och Raja är framflyttad till den 1 november och finalen spelas den 6 november. Zamalek har 1-0 att gå på inför returen och det är alltså stor chans att det blir ett Kairo-derby.

Al Ahly - Wydad 3-1 (Agg. 5-1)
Mål: 1-0 Mohsen (1), 2-0 El Shahat (26), 3-0 Ibrahim (59), 3-1 El Moutaraji (82)

Al Ahly (4-3-3): El Shenawy (Lotfi, 60); Ibrahim, Hany, Ashraf, A. Fathy; El Shahat (El Sheikh, 75), Dieng, El Solia; Mohsen (Kahraba, 61), Kafsha (H. Fathy, 87), Ajayi (Soliman, 75)
Tränare: Pitso Mosimane

Wydad (4-2-3-1): Tagnaouti; Noussir (Asrir, 57), Comara, Najm Eddine, Attiyat Allah; Jabrane, El Karti; Aouk (El Moutaraji, 57), El Hassouni (Gbagbo, 57), Haddad; Kasengu (Gaddarine, 78)
Tränare: Miguel Ángel Gamondi

Domare: Victor Gomes (Sydafrika)