Anders Svensson lämnar Edsbyn för Dynamo Kazan!
Anders Svensson lämnar Edsbyn mitt i säsongen för spel i ryska Dynamo Kazan.

Anders Svensson lämnar Edsbyn för Dynamo Kazan!

Som en blixt från en kall och klar vinterhimmel kommer nyheten att Edsbyns mångfaldige landslagsmålvakt lämnar klubben och flyttar till ryska Dynamo Kazan mitt i säsongen.

Tittade i kalendern för att vara säker på att det inte var 1:a april när den här nyheten kom ut. Men det är sant, Anders Svensson lämnar Edsbyn mitt under säsongen för att de två kommande säsongerna spela i Dynamo Kazan. Tror nästan jag är lite i chock för detta hade jag verkligen inte förväntat mig även om jag inte på något vis miss unnar Anders den här chansen så känns det som ett oerhört tungt tapp för ett Edsbyn med finalambitioner den här säsongen. 

Anders Svensson har varit tryggheten längst där bak och man vet att han alltid gör några idioträddningar per match. Och även om vi har U23 landslagsmannen Henrik Karlström som andra målvakt så går det inte på något vis förvänta sig att han ska kunna axla samma mantel som Svensson.

Svårt att skriva så mycket mer men jag önskar givetvis Anders Svensson ett stort lycka till och tack för allt du gjort för vårt kära Edsbyns IF Bandy, du kommer att vara saknad!

Nicklas Persson2012-12-14 16:36:45
Author

Fler artiklar om Edsbyn