2019-02-05 20:45

Tranmere - Northampton

Inför Bollnäs - Edsbyn
Bollnäsdödaren Edling och resten av Edsbyn intar Sävstås imorgon!

Inför Bollnäs - Edsbyn

Det stora annandagsderbyt väntar imorgon på Sävstaås i Bollnäs och frågan de flesta ställer sig tror jag är, vågar Bollnäs bjuda på dans på Sävstaås eller får Edsbyn dansa själva?

De sensate åren har det gått lite inflation i möten mot Bollnäs pågrund utav den långa försäsongen men det gör inte den här matchen mindre speciell för det är nu det gäller att visa vart skåpet ska stå. Och efter fjolårets klara förlust mot Bollnäs så tror jag Edsbyn är grymt revanchsugna och de kommer att få gå in med favoritskapet trots att Bollnäs spelar på hemmaplan.

Frågan är väl vad det blir för typ av match? Edsbyn kommer att gå in och lira en offensiv och frejdig bandy det är jag tämligen övertygad om. Men tyvärr tror jag att Bollnäs inte alls kommer bjuda upp till någon dans imorgon trots att de spelar inför hemmapubliken. Utan de kommer att stå där med sina två fyrbackslinjer (likt Kungälv) och invänta misstag från Edsbyn för att kunna kontra och fiska hörnor och andra fasta situationer. Det är väl egentligen deras chans också för släpper de på sin supertäta försvarsmur så kommer de att få stryk imorgon mot ett offensivt betydligt skickligare lag.

Om det nu blir som så att Edsbyn kommer få möta en stor orange mur matchen igenom så gäller det att verkligen ha tålamod och inte bli stressade. Är det för tjockt i mitten så ut och fiska hörnor och framför allt dra dit dessa för får Edsbyn något måls försprång så kommer Bollnäs bli tvingade att kliva upp och då tror jag också att vi kommer få se en roligare match.

Sen gäller det förstås att inte åka på några onödiga baklängesmål vilket är ganska lätt att göra när laget allt som oftast har en väldigt hög offensiv press. Spelar motståndarna igenom Edsbyns första höga press så kan det uppstå otroligt ytor för motståndarna och vi vet att Bollnäs har ett starkt skytte så lite mer noggranna i defensiven så ska Edsbyn kunna avstyra mycket att Bollnäs offensiva spel också.

Nu kanske jag låter väldigt negativ om Bollnäs spel men ingen blir gladare än jag och andra i publiken om Bollnäs släpper en aning på sin ultradefensiva bandy och bjuder upp till dans på Sävstaås imorgon eftermiddag.

Nicklas Persson2012-12-25 13:30:41
Author

Fler artiklar om Edsbyn