Loftus-Cheek tillbaka i form, tacksam över chanserna han fått.

Loftus-Cheek tillbaka i form, tacksam över chanserna han fått.

Ruben Loftus-Cheek gjorde en bra match i Chelseas 1-0 vinst mot Malmö där han även reflekterade över lagets förbättring över de senaste matcherna samt sin egna förbättring hur han anser att han snart är tillbaka i formen han var innan sin skada.

Ruben startade sin första Champions League match på sex år nu i veckan mot Malmö och med det visade han sin klass vi sett av han så många gånger innan. Han dominerade mittfältet då han gjorde fler lyckade dribblingar och mer vunna luft dueller än någon annan på planen.

Trots den grymma insatsen av Ruben så dröjde det en bit in i andra halvlek innan Chelsea tog ledningen mot ett ihärdigt Malmö tack vare ett inlägg från Hudson-Odoi som tillät Ziyech att vandra in bollen i mål.

"Hela laget växte in i matchen" inleder Ruben.

"Vi började hitta våra ytor sent in i matchen så det var därför det tog så lång tid att få vårt genombrott"

"Det var svårt att bryta ner dem och i efterhand hade vi kunnat göra mer mål men de viktiga var att vi tog hem tre poäng."

"På sättet vi spelade när vi gjorde målet är nog att bryta ner vilket lag som helst, hur vi passar och springer och hur allt går så fort."


Atmosfären i Malmö var imponerande enligt Chelsea spelarna då hela Malmö verkades ha samlas på Eleda Stadion. Matchen mot Chelsea var första matchen då arenan var fullsatt på två år och de tillförde mycket att få spela på en arena med sådan atmosfär.

Med hela Malmö mot sig ansåg Chelsea vara fienden mot hela staden men den rollen är inte Tuchels mannar rädda för att ta.

"Vi tänkte väl att de skulle vara på det här sättet, på deras hemmaplan med fullsatta läktare. Atmosfären var grym." menar Ruben.

"De ville visa oss en riktig show kändes det som. De pressade oss tidigt och med publiken i deras rygg var pressen lite svårare än vanligt."

"Det handlade mycket om att kunna hantera deras press både på plan men även på läktaren." 


Ruben menar att deras läktar stöd var som att spela mot en extra spelare då de kändes som de fick en rejäl skjuts från matchen i London men tillslut kunde de bryta ner den och slå in ett mål för att säkra tre pinnar.

Matchen mot Malmö var Rubens nionde match för säsongen samt hans tredje fulla 90 minuter. Hans positiva form och att han verkar bara bli bättre. Trots en del skador som har saktat ner hans utveckling en del ser han ut att äntligen vara tillbaka på toppform.

"Jag känner mig bra fysiskt och mentalt och jag har lämnat min skada bakom mig. Jag tänker inte ens på det längre utan nu tänker jag bara på mitt spel och hur jag kan bli bättre"

Ruben avslutar med att säga att han är tacksam för alla chanser han har fått trots den svåra skadan och att han kommer fortsätta göra sitt bästa för att hjälpa laget.

Lucas Hagert2021-11-04 12:06:11
Author

Fler artiklar om Chelsea