En hel del tama spelarinsatser när Chelsea tappade två viktiga poäng på Stamford Bridge.

3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig

Kepa Arrizabalaga - 3.
Likt matchen i Zagreb gör Kepa en bra insats och räddar de skott han ska rädda. Har inte så stor chans på kvitteringsmålet.

Reece James - 3 - matchens lejon!
Ofta så otroligt viktig för Chelseas offensiv vilket märks tydligt i första halvlek. Ligger till grund för Chelsea 1-0 mål tidigt i den andra halvleken.

Cesar Azpilicueta (ut 82´) - 2.
Gör en okej insats idag men känns stundtals rätt felpositionerad i försvarsspelet vilket lämnar backlinjen något ömtåligt.

Thiago Silva - 3.
Gör faktiskt en väldigt bra match i det stora hela. Bra tacklingar och ett evigt lugnt i försvaret även när det känns som att han spelar mittback ensam. Hade fått en fyra om det inte vore för det sällsynta misstaget han gör på kvitteringsmålet.

Marc Cucurella - 2.
Spanjoren lämnade inget större avtryck på dagens match men är heller inte direkt dålig.

Jorginho - 2.
Spelar sitt spel idag men sätter ingen ordentlig prägel på matchen. Något bättre än Kovacic bredvid honom.

Mateo Kovacic (ut 81´) - 2.
En helt okej match med tanke på att han inte spelat jättemycket sedan han kom tillbaka från sin skada. Är inte riktigt den motor han brukar kunna vara och blir av med bollen en hel del.

Mason Mount - 2.
Förhoppningarna om att det ska släppa för Mount i år kommer fortsätta tills han gör en bra insats. Så ofta osynlig i anfallsspelet och skapar alldeles för lite. Räddas från en etta tack vare hans inblandning i ledningsmålet.

Kai Havertz (ut 66´) - 2.
En av hans bättre matcher den här säsongen även fast det givetvis kan, och kanske borde, bli mycket bättre. Delaktig i mycket av spelet men hotar inte tillräckligt.

Raheem Sterling (ut 84´) - 3.
En av de bästa insatserna idag och en av få som hotade Salzburgs försvar med sina dribblingar och kreativitet. Gör också Chelseas enda mål.

Pierre-Emerick Aubameyang (ut 66´) - 2
Hotar alldeles för lite för en anfallare idag. En okej första halvlek med några farliga avslutslägen men han verkar ännu inte riktigt igång i sin nya klubb.

Inhoppare:

Ruben Loftus-Cheek (66´) - 1
Inget vidare inhopp för RLC idag och fick det svårt att funka när Chelsea behövde forcera.

Armando Broja (66´) - 2
Ett piggt inhopp, särskilt efter Salzburgs kvitteringsmål. Springer mycket och skapar en del. Ytterst nära att bli matchhjälte på stopptid.