Tuchel: ‘’Lampard är nyckeln till att vi är i CL-final’’
Tuchel är tacksam för arbetet Lampard gjort hos Chelsea.

Tuchel: ‘’Lampard är nyckeln till att vi är i CL-final’’

Thomas Tuchel anser att han alltid kommer att vara tacksam över Lampards arbete, som varit en starkt bidragande orsak till att Chelsea är i CL-final.

Tuchel ersatte Lampard som tränare för Chelsea i januari, sedan dess har laget gått från nionde plats till tredje i PL-tabellen samt tagit sig till final i både FA-Cupen och Champions League.

Chelsea tar emot London-rivalerna Arsenal på onsdag i hopp om att stärka sin position bland de fyra bästa i ligatabellen, på lördag väntar Leicester på Wembley i FA-Cup final.

Den 29 maj möter Tuchels manskap Manchester City i CL-final, Tuchel anser att Lampard är en starkt bidragande orsak till att man är i final.

‘’Man kan endast ta sig till CL-final genom att ta sig ur gruppspelet och Frank hade en fantastisk svit under gruppspelet. Det här är grunderna för att ta sig till final och jag glömmer aldrig detta.’’ 

‘’Från min första dag som Chelsea-tränare var jag medveten om att Lampard gjort något speciellt hos Chelsea. När jag tog över var säsongen redan halvvägs och nu handlade det om att fortsätta arbetet han gjort.’’

‘’Han är en av de största spelarna genom tiderna hos Chelsea och när man tänker på Chelsea tänker man även på Frank Lampard.’’

‘’En eller två dagar efter att jag anlände skickade han ett meddelande till mig och önskade mig lycka till. Det kändes fint att få meddelandet och det var väldigt artigt av honom. Jag var väldigt glad över meddelandet.’’

Det är meningen att Champions League-finalen ska spelas i Istanbul, men på grund av coronavirus-situationen i Turkiet är det oklart om den kan spelas där. 

Den brittiska regeringen höll ett möte med UEFA i måndags om att eventuellt flytta finalmatchen till Wembley, men på grund av bland annat karantänregler, programföretag och sponsorer har det blivit mer sannolikt att finalen spelas i Portugal.

Tuchel frågades om han har preferenser gällande var finalmatchen spelas:

‘’Nej, absolut inte. Preferensen är att spela matchen.’’

‘’En bra grej för mig är att vi har sakkunniga personer som håller samtal med UEFA, det är bra för mig eftersom de meddelar oss vad det än är.’’, tillägger Tuchel.

Källa: Sky Sports

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2021-05-11 20:30:28
Author

Fler artiklar om Chelsea