Veckans Liverpool: Thiago med årets mål

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

…veckans mål

Det är klart att det är Thiagos otroliga långskott mot Porto jag syftar på. När man började känna att man redan hade sett de flesta målen - soloräder, utrullningar, bicicletas - kom han med ett helt nytt. Jag vet inte hur många gånger jag sett den där slow motion-giffen på bollbanan. Veckans mål nu, och förmodligen säsongens dito när vi summerar den i vår.

…veckans junis

Tyler Morton fick göra sin ligadebut med ett inhopp mot Arsenal förra helgen. I onsdags mot Porto fick han chansen att starta sin första Europamatch i den röda tröjan. Jämte Thiago Alcantara och Alex Oxlade-Chamberlain stod han för en mogen insats på mitten som lovar gott inför framtiden.

…veckans ”Dödens grupp? Completed it mate”

Atlético Madrid, Milan och Porto såg många (inklusive undertecknad) som dödens grupp inför CL-hösten. Fem matcher, femton poäng och några veckor senare är Liverpool klara för åttondelsfinal med tio pinnar ned till grupptvåan. Dödens grupp? Completed it mate.

…veckans ”blir det 0-9 igen?”

Lite så var ju känslan när Liverpool spelade ut och hade 3-0 på Southampton efter 37 spelade minuter. När 4-0 kom tidigt i andra måste det varit lite ”oh shit, here we go again”-tankar i Saints som har två episka 0-9-förluster i relativt färskt minne. Som tur var för Saints del dog matchen efter det fjärde målet och sista halvleken blev en sömnig historia utan några fler mål.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-11-28 22:00:00