Coventry 1 -  0 Colchester
Mera mål!!!

Coventry 1 - 0 Colchester

Ännu en tung förlust och Teddy Sheringham utvisad.


Colchester gör en ändrig i laget från den senaste matchen. Det är Karl Duguid som är åter redo för spel medan Bela Balogh är borta igen då han bröt sin näsa. 

I radiovärlden anfaller Colchester åt vänster i första halvlek.

Coventry har ett litet övertag i matchens inledning då man envisas att spela på Georges Elokobis kant och det går väl sisådär.

Matchens första hyfsade chans får Coventry då deras Maltesiske landslagsman avancerar in i straffområdet och tvingar Colchesters målvakt Aidan Davison till att göra en hörna.

Hörnan blir resultatlös och Colchester sticker upp i ett anfall där Danny Granville och Kevin Lisbie ser till att Clive Platt får ett fint nickläge men Andy Marshall i målet räddar.

Granville slår ett underbart inlägg till Lisbie men Marshall i målet fångar bollen.

Michael Doyle slår en frispark i halvfarligt inlägg som efter lite strul i Colchesters straffområdet rensas undan av Johnnie Jackson och startar en kontring där Granville för upp bollen och slår ett fint inlägg till Kemal Izzet men tyvärr är ju Izzet en av ligans kortaste spelare... 

Danny Granville misslyckas med ett inlägg men bollen går på mål istället och tvingar Marshall att göra hörna. Jacksons hörna blir väl inte speciellt bra.

Coventry har ett farligt läge när Doyle försöker göra mål men Matthew Connolly räddar Colchester när han rensar undan bollen på mållinjen.

Coventry är det klart bättre laget i första halvlek men några större chanser skapar man inte förutom när Connolly räddar på mållinjen.

I slutsekunderna har Michael Mifsud ett hyfsat läge men George Elokobi bryter resolut när han tar både boll och spelare.

Elokobi gör en misslyckad brytning vilket ger Leon Best chansen att åstadkomma någonting men hans inlägg är bedrövligt dåligt och blir utbuad av hemmapubliken.

Första halvlek slutar 0-0 med ett visst övertag till hemmalaget i en dålig match.


0-0 på Rioch Arena i halvtid

Andra halvlek och inga byten från avspark.
Mark Yeates som varit väldigt osynlig i matchen får en chans på en frispark men Marshall räddar fint. 

Lisbie har en chans när han försöker slita sig loss men han tvingas till ett skott i dåligt läge och bollen går utanför.

Pat Baldwin är tvungen att riva ner Leon Best i farligt läge och får ett gult kort för besväret. Doyle lyfter in bollen i straffområdet och hela chansen försvinner totalt.

Colchester gör ett tidigt byte när Kevin McLeod byter med Danny Granville. Ett konstigt byte för Granville har ju inte varit dålig.

Clive Platt byter med Teddy Sheringham med en halvtimme kvar av matchen. 

Matchen har ökat i kvalitet i den andra halvleken.

Coventry skapar en dubbelhörna som slutar med en frispark efter att Mark Yeates har knockats till marken vid den andra hörnan.

Coventry pressar på nu och nyinbytte Dele Adebola ställer till med en del oreda för Colchesters försvar som än så länge håller nollan.

Jackson lyfter in en meningslös boll i straffområdet vid en frispark i hyfsat läge men Marshall plockar lätt ner bollen. 

Adebola ställer till ganska stor oreda för Colchester men Elokobi som fått en del att göra ikväll bryter till inkast.

Coventry får en farlig frispark som Isaac Osbourne försöker slå snabbt men det gillar tydligen inte domaren som varnar Osbourne. När han sen får slå frisparken är det mycket nära att bli mål men bollen når inte sista Coventryspelare som är helt fri.

Kevin Lisbie har en mycket farlig chans men Marshall räddar.

Halva Colchesters lag är inblandat i ett mycket fint anfall som tyvärr bara blir inspark till Coventry. 

Mifsud har ett bra läge när Connolly missar lite men Connolly räddar undan tillslut men bollen kommer tillbaks till Mifsud som drar till från 25 meter och bollen går stolpe in med bara nio minuter kvar.

Än en gång har Colchester släppt in ett mål i slutminuterna. 

Adebola har chansen att öka på till 2-0 minuten efter men Davison räddar till hörna.

Colchester byter in Adam Virgo istället för Elokobi som varit mycket bra denna eftermiddag men Virgo går att använda högre upp när Colchester försöker nå en kvittering.

För att nå en kvittering måste man även anfalla och det gör Coventry mycket bra och har flera bra chanser och tvingar fram Davison till att göra flera räddningar.

Teddy Sheringham blir utvisad i slutsekunderna efter en armbågstackling som inte domaren gillade. En rutinerad kille som Teddy borde nog inte göra sånt när man behöver anfalla. Nu väntar en avstängning på tre matcher. 

Coventry vinner med 1-0 och en tung hemresa för cirka tusen Colchesterfans hem till Essex igen.

Nästa match är när Colchester tar emot Leicester på Layer Road i en match som visas på TV.

 Coventry  Colchester 
 Marshall  Aidan Davison
 Mcnamee  Karl Duguid
 De Zeeuw  Pat Baldwin 53
 Turner  Matthew Connolly
 Hall  George Elokobi Ut 87
 Mifsud  Mark Yeates
 Osbourne 76  Johnnie Jackson
 Doyle  Kemal Izzet
 Gray Ut 90  Danny Granville Ut 56
 Kyle 47 Ut 60  Clive Platt Ut 60
 Best Ut 66  Kevin Lisbie
 Avbytare  Avbytare
 Cario  Teddy Sheringham In 60 90
 Simpson In 66  Kevin Watson
 Adebola In 60  Adam Virgo In 87
 Konstantopoulos  Kevin McLeod In 56
 Tabb In 90  Dean Gerken

Coventry - Colchester 1-0
1-0
Michael Mifsud (80:51)
Publik: 23.431

 14  Skott  8
 8  Skott på mål  3
 10  Hörnor  3
 17  Frisparkar  22
 2  Gula kort  1
 0  Röda kort  1
 52  Bollinnehav  48

REDAK COLCH2007-10-27 18:14:00
Author

Fler artiklar om Colchester