Resa: West Ham och Preston

Mollestad, våran norske vän på forumet, var nyligen över och såg matchen ... eller kampen ... mot Preston på Layer Road och här är hans reserap ... förlåt, reiserapport

Lørdag 9 februari
Vi ankom Stansted Airport kl 0900 og skulle hente leiebilen vi skulle ha hele turen. Dessverre hadde ikke ”Thifty Car Rental” utleie punkt på flyplassen, så Mr Johnson fra selskapet måtte komme og hente oss for å frakte oss til utleie butikken som lå 10 minutter utenfor flyplassen. Litt tungvindt men det gikk bra.

Turen gikk videre langs M11 og inn til Ilford i øst London , 20 min fra Upton Park, der vi skulle bo i 2 netter på Travellodge Hotell. Hotellet var svært billig, Totalt £60, 4 personer, 2 netter, men ikke spesielt bra. Enkelt, luktet vondt, og man fikk ikke såpe på badet engang.

Vel in-checket tok vi tog til West Ham kampen og et utsolgt Upton Park. Min sønn er stor West Ham supporter, men dessverre var de eneste billettene vi fikk tak i, midt inne blant alle Birmingham supporterne. En liten skuffelse for min sønn som tok av seg alt supporter utstyret (gjemte det i jakken), og han var livredd for å heie på eget lag da vi var redd for hva Birmingham supporterne ville gjøre med oss.

Birmingham supporterne var forøvrig helt fantastisk mot sitt lag.  Mens alle på West Ham tribunene satt og var stille, stod ”The Blues” fansen og sang i samtlige 90 minutter. Flotte fans!

Kampen var ellers ganske kjedelig. Få sjanser, men to mål, og det sluttet 1-1. Ljungberg var kampens store spiller. Det lille West Ham skapte av sjanser var det ”Freddy” som stod for.

Upton Park

På kvelden var det pints og middag på Frankie’s og Benny’s i Ilford, en restaurant med veldig god mat og hufsat gode drinker til en OK pris.

Søndag 10 februari
Denne dag var det sightseeing i London som stod på programmet.
Ingen av oss var spesielt kjent i London, så vi tenkte vi skulle sette oss på en buss og slappe av gjennom London’s kjente gater. Men da vi kom inn til byen hadde vi svårt med å finne parkering til leiebilen, så det de smarte nordbagggene gjorde da var å legge seg på hjul på Sightseeing Bus og fulgte etter den fra sted til sted. Billig, og vi fikk sett alt.
Gjerrige Nordbaggar  :-)

På ettermiddagen kjørte vi til Chelsea for å se på stemningen utenfor Stamford Bridge. Chelsea skulle spille mot Liverpool denne dagen. Mye folk og høy temperatur før kampen, men etterpå var de fleste litt skuffet. 0-0 endte kampen selv om John Arne Riise prøvde å lage selvmål med en flott stup heading tilbake til Reina.

Stamford Bridge

På kvelden skulle vi kjøre tilbake til Ilford der vi skulle bo en natt til, men det var et helv… å finne ut av London uten GPS og kart. I tillegg var det ”Chinese NewYear” celebration og en rekke gater var stengt. Vi kjørte rundt og rundt i typ en timme før vi fant riktig vei tilbake.

Mandag 11 februari
Denne dagen var satt av til shopping etter min fru sitt store ønske. Vi kjørte til Braintree hvor det ligger et enormt Designer Factory Outlet. Braintree er ca 20 min fra Colchester. Her er det også noen pub’er der man kan kose seg mens kvinnene er rundt og bruker kreditt kortene!

På kvelden tok vi inn på et hotell rett utenfor Braintree, Purple Hotell. Helt nytt hotell som var ganske billig, £60 for 4 pers. Stort rom, stort bad og som nevnt helt nytt. Kan absolutt anbefales dersom man reiser med familie.

Tirsdag 12 februari
Den store dagen var endelig kommet. Vi kjørte inn til Colchester og spiste frokost på ”Playhouse”. En restaurant midt i byen som så ut som et teater. Stilig sted!

The Playhouse

På ettermiddagen tok vi inn på hotellet ”The George’s” som var det dyreste hotellet på hele turen, og samtidig det dårligste. Det var flotte rom i gammel stil, men man kunne ikke bevege seg på rommet uten at man var redd for at gulvet skulle gå sønder. Knirke lyder overalt. I tillegg hadde våre to barn fått senger som knapt nok baby’er hadde fått plass i. Særlig vår 16 årige sønn på 1,92m slet med å få sove den natten.

Sønnen venter utenfor "The George's" på sin mor som er på shopping i Colchester

Utenfor supporter shoppen

Kl 17.30 gikk vi oppover mot Layer Road og stoppet for litt drikke på Drury Arms.
Mye folk og kjempehyggelig som vanlig.

En timme før kampstart gikk vi bort til Pub’en på stadion, hilste fra "Colu", og fikk lov å komme inn. Her var det ”crowded” men vi fikk plass med vinduet inn mot banen og så lagene varme opp. God GT på denne puben!

Supporter Puben

Kampstart: Store forventninger hos de fire Nordmennene på tribunen. Dessverre kunne ikke Lisbie spille kampen i tillegg til Yeates og Baldwin som hadde vært borte en stund, så Sheringham begynte på topp.

Første omgang var et eneste stort gjesp. Nesten ingen målsjanser eller skudd på mål. Etter mine bedømninger vant Preston skuddstatistikken 1-0.

2.omgang begynte som den første selv om Col U var litt bedre enn i første omgang. "Teddy” fikk det ikke til denne kvelden og den eneste gode jobben han gjorde var på frispark og corner imot. Han ble fornuftig nok byttet ut etter 62 min og det var et trist syn. Han demonstrerte kraftig og brukte 1 minutt på å komme seg av banen drit sur for å bli tatt av. Han gikk deretter rett i garderoben. En elendig holdning av en tidligere stor spiller, spesielt med tanke på at vi måtte vinne denne kampen.

Vernon klar til å ta straff

Etter byttet (Vernon kom inn) ble det betydelig mer fart i The U’s, og bare 6 minutter senere ble Duguid felt som bakerste mann. Rødt kort Preston og straffe Col U.

Ironisk nok, hadde Teddy vært på banen hadde nok han tatt straffen og gjort sin egen kveld litt bedre, men nå var det Vernon som fikk muligheten til å gjøre sitt første mål i Colchester drakt denne sesongen. Straffen ble satt til venstre for keeper som hadde hånden på ballen, men heldigvis gikk den inn!!! Eksplosjon på Layer Road!!!!

Nå med 1-0 20 min før slutt, og Preston med 10 mann skulle vi endelig klare å holde ”Clean Sheet”.

Preston la om til 3-3-3 etter utvisningen, men skapte ingenting. Derimot presset Col U på for å sikre seieren. Vernon og Platt hadde en sjanse hver til å doble ledelsen men en god Preston keeper hindret det.

Mot slutten av kampen kom Preston mer med igjen, og etter 80 min hadde de en ball i mål, men det ble avblåst for frispark etter en takling mot Virgo.

Etter 82 min skjedde det som dessverre skjer så altfor ofte med oss denne sesongen. Svakt forsvarsspill gjør at den gamle Liverpool spissen, innbytter Neil Mellor, kommer alene med Gerken. Ballen treffer Gerken, spretter opp i luften og inn mot det tomme målet. 1-1.

Skuffelsen var enorm, og nok en gang hadde vi klart å rote bort noe som så ut som en sikker seier. Men guttene fortsatte å presse på, og heldigvis fikk vi uttelling i det 88.min. Jackson får kjempetreff fra 16m og ballen suser inn i hjørnet. For en enorm lettelse og glede blant alle Col U fans. ”Most important goal of my career” sa Jackson til lokal avisen i etterkant, og vi er vel enige med ham i det.

På overtid burde Platt ha økt ledelsen da han kom alene med Preston’s keeper, men en elendig avslutning gjorde at det fortsatt stod 2-1. Hele fire nervepirrende minutter ble lagt til, men Preston skapte ingenting. Ca 5000 Col U fans kunne gå lykkelig hjem, og nordbaggene var enige om at vi må fortsette å gå på kampene mot Preston for da blir det 3 poeng. (vi så Col U vs Preston forrige sesong også … 1-0) .

På vei hjem ble det et kort stopp på Drury for å se at Scunthorpe og Leicester hadde tapt og Sheff W bare hadde fått et poeng. Gode resultater for oss, og vi var nå ikke nederst på tabellen lengre. Lykke!