Colchester 1 - 5 Coventry
Snart slut på en era

Coventry ger Colchester sin största hemmaförlust i Championships historia.

Med bara tre matcher kvar är Colchester inblandade i både botten och toppstriden. Förra veckan mötte vi ju Leicester som är med och fajtas om vem som ska följa Colchester och Scunthorpe med till League 1. Den här veckan är det Coventry som också är indragna i bottenstriden. Förlust för Coventry och det ser mycket mörkt ut för det forna svensk laget. Nästa vecka är Colchester med och avgör toppstriden då Stoke kommer på besök till Layer Road.

Colchester ställer upp med bästa tänkbara lag vilket innebär så bra vi kan ha med alla skador. Kevin McLeod är tillbaka på bänken efter en skada som hållit McLeod borta i några månader.

Näst sista matchen på Layer Road

Den enda ändringen är att Bela Balogh spelare istället för Adam Virgo som hamnar på bänken istället.

I Coventry spelar numera Daniel Fox som var i stort sätt klar för Colchester under januarifönstret men efter att ha velat fram och tillbaka tackade han till slut nej och hamnade i Coventry. Colchester låg ju sist då och han var nog rädd för att hamna i League 1 igen vilket han nog gör ändå.

16:00 Avspark.
Coventry gör avspark och anfaller från höger till vänster i radiovärlden.

Det tar inte ens en minut innan matchens första målchans sumpad. Det är Dean Hammond i Colchester som dräller med bollen och maltesen Michael Mifsud drar på men skottet går utanför.

Daniel Fox slår en hörna som Dean Gerken enkelt plockar ner vid första stolpen.

Bra start från Coventrys sida.

Det märks vilket lag som verkligen behöver vinna då Coventry är överallt för tillfället.

Det tar nästan tio minuter innan Colchester närmar sig motståndarmålet när Karl Duguid ordnar fram en hörna för Colchester. Hörnan nickas dock undan av Leon Best och Coventry tar hand om spelet igen.

Colchester börjar få lite att säga till om men man skapar inte allt för mycket.

1-0
Kevin Lisbie blir fint frispelad av Dean Hammond men dansken i målet är med och styr undan men Scott Vernon gör enkelt 1-0 i det övergivna målet.

Mål igen från Vernon

Målet innebär att Coventry just nu spelar i League 1 nästa år då Leicester passerar Coventry på bättre målskillnad. Colchester lämnar även över jumboplatsen till Scunny som just nu har 0-0 mot Cardiff hemma.

När Scott Vernon gjort mål för Colchester så har Colchester aldrig förlorat.

Ett inte allt för rättvist mål men med tanke på hur matcherna sett ut under då Colchester spelat mycket bra men inte gjort mål medan motståndaren inte haft mycket att säga till om men gjort mål. Så lite rättvisa börjar det nu bli även om det är försent.

Ett mål kan betyda så mycket då det är Colchester som nu för spelet. Michael Mifsud är inte allt för nöjd med det då han i ren frustration kapar John White bakifrån och Mifsud ska vara nöjd med att han inte blir varnad.

John White håller koll på Mifsud

Leon Best sänker Chris Coyne med en armbåge men domaren låter saken bero av någon anledning så fortfarande inget gult kort för Coventry.

Coventry försöker närma sig Colchester mål men Medy Elito fintar bort Isaac Osbourne men en enkelt kroppsfint och startar ett anfall för Colchester som slutar i ett inkast i halvbra läge för Colchester.

Mifsud vinner en närkamp mot White och sätten sen full fart mot Colchesters mål men White gör en grym brytning i sista stund inne i Colchesters straffområde.

Coventry lägger en frispark mycket snabbt när Colchester inte är med på noterna. Scott Dann kommer fri med Dean Gerken som lurar Dean Gerken men på mållinjen rensar Scott Vernon undan bollen. Vad nu anfallaren Scott Vernon gjorde på egen mållinje förstår dock ingen men just nu gjorde det ju inte så mycket.

Jay Tabb har ett mycket bra skott från 20 meter när han blir framspelad av Leon Best men skottet går rakt på Dean Gerken i målet som räddar till en resultatlös hörna för Coventry.

Kevin Lisbie har en jättechans att göra 2-0 i slutminuten när Vernon frispelar Lisbie men danske Schmeichel gör en fin benparad och tar även hand om nästa boll som kommer som ett inlägg från Dean Hammond som tog hand om returen.

Medy Elito har ett bra skott som smiter precis utanför stolpen och 1-0 står sig fortfarande.

16:47 blåser domaren för halvtid.
Första halvlek slutar 1-0 till Colchester där Coventry var det bättre laget i början och slutet av första halvlek. Colchester hade mitten och själva slutminuten.

17:03 avspark för andra halvlek.
Inget av lagen har gjort några byten i halvtid.

1-1
Coventry kvitterar nästan omgående när Leon Best skjuter ett skott som inte ser allt för svårt ut men Dean Gerken blir överraskad och bollen smiter mellan benen på målvakten och nu står det 1-1.

Coventry på säker mark igen och Colchester ligger sist igen...

Coventry har fått luft under vingarna och sätter allt framåt men nu är Gerken med och räddar till hörna.

1-2
Hörnan blir mycket farlig men Gerken räddar första skottet men Daniel Fox skruvar in 2-1 till bortalaget. På tre minuter har Coventry vänt matchen.

Fox kunde ha spelat för Colchester

Coventry är nu på riktig säker mark med sina tre poäng och nu är det Sheffield Wednesday som trillar ur.

Scott Vernon har ett bra läge att kvittera men skottet går utanför.

Colchester har kommit över chocken och skapar en del framåt.

Vernon har ett nytt jätteläge när han efter ett mycket bra anfall från Colchester men Osbourne bryter i sista stund men returen hamnar hos Johnnie Jackson men även hans skott blockeras denna gång av Michael Mifsud.

Johnnie Jackson har ett nytt skott mot mål men Kasper Schmeichel fångar bollen.

Leon Best blir nedgjord av John White innanför straffområdet men domaren friar och Best protesterar inte alls som man kunde tro så domaren gjorde nog en korrekt bedömning och White tog nog bollen.

Efter en mycket livfull första kvart av den andra halvleken har nu matchen nästan somnat in.

Colchester gör ett byte när John White som är lite småskadad bytts ut mot Kevin McLeod. Ett offensivt byte och Colchester stuvar om lite i laget och kör nu för ett oavgjort resultat till att börja med.

Kevin Lisbie är nära att kvittera efter ett fint förspel från Philip Ifil men Kevs skott går tyvärr lite väl mitt Schmeichel och Coventry leder fortfarande. Hade skottet bara gått en meter åt någon sida hade det nu varit 2-2 men icke.

1-3
Karl Duguid hinner inte riktigt med när Michael Mifsud kommer in i straffområdet och det blir nu straff för Coventry.

Förre West Ham -spelaren Elliott Ward gör inget misstag och nu har man 3-1 och förmodligen säkrat kontrakt då Leicester och Sheffield Wednesday spelar mot varandra nästa vecka.

1-4
I anfallet efteråt gör Stephen Hughes 4-1 till Coventry och blir även varnad då han tar av sig tröjan. Det är Mifsud som ännu en gång ligger bakom målet för Coventry.

Trots att Colchester har haft fler målchanser i andra halvlek än Coventry så är det nu 4-1 till bortalaget och Colchesters största hemmaförlust i Championship är nu mycket nära.

Två mål på mindre än två minuter denna gång från Coventrys sida.

Tänk så nära Kevin Lisbie var att kvittera och fem minuter senare leder bortalaget med 4-1.

Vi är trots allt det bästa laget...

Publiksiffran är utmärkta 5,836 vilket ju är i det närmaste fullsatt. En mycket bra siffra med tanke på att vi redan är ute.

Trots att matchen är över så försöker Colchester att snygga till siffrorna.

Kevin Lisbie har ännu en bra målchans men skottet går i stolpen.

1-5
På stopptid får Coventry en ny straff då Chris Coyne har omkull nyinbytte  Zavon Hines och Ward gör nu 5-1 på sin andra straff.

17:54 Matchen slut.

Coventry vinner med hela 5-1 och Colchester åker på sin största förlust på bra många år. Måste kolla i historieböckerna för att se när vi förlorade med så många mål hemma senast.

1-0
Scott Vernon (16:36), 1-1 Leon Best (48:00), 1-2 Daniel Fox (50:48), 1-3 Elliott Ward (77:26), 1-4 Michael Doyle (79:07), 1-5 Elliott Ward (90:00+2:33)

Publik: 5,836