Bortamatch

Colchester krossade Tranmere i 75 minuter men Tranny kom igen

Välkomna till fredagens kvällsmatch uppe i Liverpool där Colchester spelar borta mot Tranmere Rovers.

En liveöversättning från BBC Essex.

Colchester gör sin första match under den tillfällige managern Kit Symons och han har direkt gjort några ändringar i laget. Först så spelar Colchester med uppställningen 4-5-1 med Clive Platt som ensam anfallare. Det behöver ju inte betyda att det är defensivt då ju Colchester har flera offensiva mittfältare som kan ge bra understöd till Platt.

Nyinlånade Gary Borrowdale går rakt in i laget och petar undan lagkaptenen Chris Coyne. Den tredje ändringen från matchen mot MK Dons är att Akanni-Sunday Wasiu inte är med och inte ens på bänken.

Colchester ligger näst sist i League One och Tranmere ligger 11:a

Colchester spelar i sina gula tröjor och anfaller åt vänster i första halvleken. Tranmere gör avspark

Fredagsmatch på Prenton Park

19:48 Avspark
Det tar bara 13 sekunder innan Paul Reid sparkar omkull Bas Savage som får frispark men inget mer.

Dom första fem minuterna är det mest avvaktande spel utan att något direkt händer.

0-1
Ett fint anfall från Colchester med flera fina passningar når tillslut Mark Yeates som lägger en smörpass till David Perkins som drar till från 20 meter och helt otagbart för Danny Coyne och 1-0 till Colchester. Precis den drömstart Colchester behövde

David Perkins öppnar målskyttet

Colchester klättrar över nedflyttningssträcket och är nu på 17:e plats.

Colchester får ju den start som man behöver och för nu spelet i inledningen men tyvärr bara i sju minuter för så länge kan Colchester hålla ledningen.

1-1
Bas Savage avslutar ett fint anfall när han skickar in bollen framför Dean Gerkens mål och där möter Antony Kay med en fin nick och Dean Gerken har inte en chans

Colchester ner under sträcket igen

David Perkins får en farlig frispark när Chris Greenacre är lite för ivrig i försöket att ta bollen.

1-2
Mark Yeates tar hand om frisparken och skruvar in den helt otagbart för Coyne i Trannys mål. Underbart att ta ledningen bara två minuter efter kvitteringen.

Mark Yeates gör mål igen

Colchester upp till plats 17 igen.

Nu går det faktiskt några minuter utan att det blir några målchanser men när det väl blir en är det för hemmalaget Tranmere och det är mycket nära 2-2 då Edrissa Sonko får bollen precis framför Gerken men han lyckas skjuta bollen utanför när det är i stort sätt öppet mål.

Nya Gary Borrowdale passar fram till Clive Platt som låser fast bollen i anfallet innan han spelar fram till Mark Yeates som är mycket nära att öka på till 3-1 men Danny Coyne gör en mycket bra räddning när han tippar bollen över ribban.

Tranmere får en hörna som tas om hand av Edrissa Sonko men bollen nickas undan av Kem Izzet innan bollen hamnar framför målet igen innan Izzet nickar undan bollen igen till en ny hörna på mållinjen. Nära 2-2 men bara en resultatlös hörna för Tranny.

Tranmere skapar en flera hörnor på kort tid men det är bara den första som blev någorlunda farlig när Izzet nickade undan bollen.

Tranmere för spelet i slutet av den första halvleken men Colchester har ju ganska bra koll på läget men när det gäller Colchesters försvar är man ju aldrig säker.

Clive Platt blir fint frispelad av Johnnie Jackson men vinkas tyvärr av för offside.

1-3
Colchester kontrar in 3-1 när Clive Platt som stöter in bollen efter ett snabbt anfall där Kem Izzet och Johnnie Jackson är med och spelar fram Mark Yeates som sen från vänstersidan av straffområdet spelar fram en mycket fri Clive Platt och 3-1 till Colchester.

Clive Platt gör sitt första mål för säsongen

Colchester upp ännu en plats på bättre målskillnad.

Tranmere får ju en kalldusch men försöker ändå att få in en reducering men utan större lycka.

Ett sista läge får dock Tranmere då Edrissa Sonko blir frispelad vid straffpunkten men Dean Gerken är snabbt ute och tvingar Sonko att slå bollen utanför och inspark till Colchester.

21:34 Halvtid
3-1 till Colchester. Dom första 45 minuterna för Kit Symons kunde ju inte ha gått så mycket bättre men Colchester har ju varit 100%-iga vilket ju underlättar.

21:51 Avspark för andra halvlek
Inga byten i halvtid

Colchester gör avspark och skickar upp bollen långt för Clive Platt att jaga på och får faktiskt en hörna som blir halvfarlig men bollen smiter utanför när Johnnie Jackson försöker vid första stolpen.

1-4
Colchester får en ännu bättre start på andra halvleken då Mark Yeates blir neddragen i straffområdet och vill ha straff men domaren vinkar vidare och bollen går tillbaka till Johnnie Jackson som drar till från 30 meter utan chans för Danny Coyne.

Johnnie Jackson ökar på till 4-1

Colchester upp ännu en placering i tabellen och är nu på 15:e plats.

Tranmere gör i ett desperat försök att komma ifatt ett dubbelbyte efter bara tio minuter av den andra halvleken.

Matchen känns ganska avslagen då Colchester ju gör mål på allt och Tranny har mest gett upp.

Dock dyker det ju upp chanser då och då men Bas Savages nick framför Dean Gerken kommer lika snabbt som överraskande och Savage är nog inte riktigt med på noterna så nicken går utanför.

Tranmere får en frispark i farligt läge. Det är David Perkins som har omkull Chris Shuker 20 meter från målet. Colchester radar upp halva laget i muren men Tranmere har ju ingen Mark Yeates så man får lita sig till nyinbytte George O'Callaghan och det är ju inte så mycket att ha då bollen fortfarande stiger.

Colchester sticker upp med en kontring och Mark Yeates blir neddragen igen men denna gång utanför straffområdet men ingen avblåsning.

Colchester vill byta och Dean Gerken som ska slå en inspark väntar ju naturligtvis men blir varnad för maskning! När sen Gerken fått sitt gula kort sker bytet...

2-4
En frispark från mittplanen för Tranmere slås bara in framför målet av Andy Taylor
men Dean Gerken är inte alls med på noterna och släpper mycket överraskande in bollen från 45 meter och ger Tranmere det lilla halmstrået vi inte ville ge dom. Trots allt är det två måls ledning fortfarande med tolv minuter kvar.

Dean Gerken släpper in ett mål från 45 meter!

3-4
Det lilla halmstrået blir nu mycket stort för bara någon minut senare så blir det mål igen när Ryan Shotton drar till från 25 meter och nu helt otagbart för Gerken i målet.

Colchester ner på 17:e plats igen efter dom två målen bakåt.

10 minuter kvar och helt plötsligt mycket nervöst.

Tranmere sätter allt framåt och Colchesters anfall är mest en enmansshow från Clive Platt som ensam där uppe försöker skapa något men det är ju svårt när man är så ensam.

Colchester gör sitt andra byte när man byter ut en tröttkörd Clive Platt och in kommer en fräsch Scott Vernon så nu kommer det bli många rensningar som Vernon får jaga på.

Klockan visar 90 minuter och fjärdedomaren visar fyra minuter samtidigt som bollen läggs in mot mål men Dean Gerken plockar ner bollen utan problem denna gång

Medy Elito blir den sista spelaren som byts in i matchen när det bara är en ynka minut kvar av tilläggstiden.

Tranmere försöker in i det sista och får faktiskt en hyfsad målchans i den absoluta slutsekunden när bollen går parallellt med målområdet innan bollen rensas undan av Jackson och Colchester vinner med 4-3.

22:42 Matchen slut

Colchester tar sin andra vinst för säsongen och Kit Symons får en perfekt start som tillfällig manager för Colchester.

0-1
Danny Perkins (04:48), 1-1 Antony Kay (12:03), 1-2 Mark Yeates (14:25), 1-3 Clive Platt (39:52), 1-4 Johnnie Jackson (47:35), 2-4 Andy Taylor (75:35), 3-4 Ryan Shotton (77:50)

Publik: Okänd just nu