£27 miljoner för Thiago för mycket för Liverpool - vill vänta ut Bayern

£27 miljoner för Thiago för mycket för Liverpool - vill vänta ut Bayern

Liverpool är fortsatt intresserade av Thiago Alcantara men ska inte vara beredda att punga ut Bayerns prislapp på 27 miljoner pund för hans tjänster, skriver The Guardian idag. Planen ska nu vara att vänta ut tyskarna som riskerar att förlora spelaren på fri transfer skulle inte en deal gå igenom i sommar.

Transfersagan Thiago Alcantara fick ett nytt kapitel idag när The Guardians skjutjärnsjournalist Fabrizio Romano uppgav att Liverpool minsann ändå inte är beredda att möta Bayern Münchens värdering på £27 miljoner (30 miljoner euro). 

De tyska mästarna ska inte vara speciellt sugna på att släppa sin mittfältsstrateg och har ännu inte veknat i förhandlingarna med de europeiska dito. Dessa förhandlingar ska vidare också ha lagts på is till efter att Bayerns Champions League-säsong gått i mål. 

Den ouppnådda värderingen till trots framstår det dock fortfarande som att det är Liverpool som har överhanden i den här historien. Thiagos kontrakt löper nämligen ut nästa sommar - ett faktum som gör det möjligt för Reds att skriva under ett förhandsavtal med spelaren redan i vinter. Ett sådant skeende skulle innebära att den spanske landslagsspelaren skulle lämna södra Tyskland som bosman. 

Liverpools plan ska enligt Romanos uppgifter således vara att vänta ut Bayern med förhoppningen att prislappen ska sänkas för att möjliggöra en affär redan i sommar. Skulle det inte hända återstår alternativet att hämta in spelaren “gratis” när kontraktet går ut vid öppnandet av nästa sommarfönster. 


Källa: The Guardian (Fabrizio Romano) 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-08-17 20:14:47
Author

Fler artiklar om Liverpool