2011.03.01
Memorial Stadium, Bristol

Colchester som i lördags mötte Plymouth borta har idag tagit sig nästan lika långt bort igen då Bristol Rovers väntar på bortaplan. Nu har ju spelarna inte behövt resa så väldigt långt då de stannat kvar i västra England över helgen. Dock har ju fansen fått göra samma resa igen.

Colchester gör tre ändringar i laget samt väldigt många ommöbleringar och något måste ju göras för att ta ifrån det eländiga bortafacit där Colchester inte har vunnit på tio matcher eller oktober månad. Det som är mest glädjande är att John-Joe O’Toole sitter på bänken igen efter att ha varit borta i ett år på grund av skada. O’Toole har en timmes spel bakom sig då reservlaget mötte San Jose earthquakes i förra veckan.

Colchester börjar matchen på en tionde plats i League One sju poäng från kval. Bristol Rovers ligger 22:a en poäng från säker mark. Det som kan tala för Colchester trots att det är ett bottenlag The U’s möter är att inget lag har släppt in så många mål som Bristol Rovers. Hela 66 stycken så här långt.

Colchester anfaller från vänster till höger i den första halvleken. The U’s har sitt röda bortaställ och det är The U’s som gör avspark

Här spelas Bristol Rovers - Colchester

20:46 Avspark
Colchester börjar bra under öppningsminuterna då man får några bra halvchanser eller det är nog mest då Bristol Rovers försvar visar att varför man släppt in så många mål. Bästa läget fick Ian Henderson som skjuter från 20 meter men Conrad Logan i Rovers mål räddar.

Första kvarten är jämn men Rovers har haft två hörnor där den första var den bästa. Colchesters första hörna kommer efter en kvart och den blir riktigt farlig. Lloyd James slår en perfekt hörna som Lee Beevers störtar fram på och vid första stolpen får han knoppen på bollen och alla i Rovers försvar blir överspelade utom Rene Howe som på mållinjen nickar undan bollen. Colchester behåller bollen men Anthony Wordsworth skjuter utanför i andravågen.

Conrad Logan i Rovers mål får en bakåtpassning och ska skyffla iväg bollen men han misslyckas totalt och bollen hamnar hos Andy Bond som blir väldigt överraskad så han hinner inte få till avslutet vilket gör att han lyfter bollen över målet.

Colchester tar ledningen
Conrad Logan får ett nytt försök att få iväg bollen efter en bakåtpassning men även den här gången misslyckas han och bollen hamnar hos Kayode Odejayi som inte gör något misstag från straffpunkten och Colchester har tagit ledningen. Det här målet var faktiskt Kayode Odejayis första mål på bortaplan för The U’s.

Kayode Odejayi utnyttjar misstag av målvaken och gör 1-0

Målet gör att Colchester till plats åtta fyra poäng från kval

Hemmafansen är inte speciellt imponerade av den inlånade målvakten och vissa ropar på ett målvaktsbyte.

Colchester får sin andra hörna och även den här gången är Lee Beevers väldigt nära att nicka in ett mål men ännu en gång nickar försvaret bort på mållinjen och The U’s får en tredje hörna. På hörna tre missar dock Beevers målet och bollen går över från nära håll.

Colchester gör en mycket bra första halvlek och man anfaller gång på gång och Kayode Odejayi har haft flera bra målchanser.

Ben Coker startar ett snabbt anfall och slår en fin crossboll till Ian Henderson som tar sig fram längs högerkanten innan han skickar in bollen till Anthony Wordsworth men Danny Coles nickar undan bollen.

Anthony Wordsworth får bollen av Ben Coker och Wordsworth vänder bort sin försvare men skottet tar på nästa försvare och bollen försvinner långt bort.

21:33 Halvtid

Colchester leder efter den första halvleken med 1-0 efter mål av Kayode Odejayi. Ledningen är väldigt rättvis men The U’s borde nog ha gjort två mål till då man varit det klart bättre laget.

Colchester som inte har en seger på bortaplan sen oktober då The U’s besegrade Bournemouth har heller inte varit i ledningen på bortaplan sedan just den matchen.

Inget av lagen gör något byte i halvtid och viljan blir längre än vanligt då domaren av alla är sen ut på plan till den andra halvleken. Båda lagen står och väntar och när domaren kommer blir det stort jubel bland publiken

Nu gäller det för Colchester att ta vara på spelövertaget från första halvlek och att man inte gör som vanligt och tappar allt i den andra halvleken.

21:52 Avspark av hemmalaget
Ben Coker skapar Colchesters och matchens första anfall i den andra halvleken då han är helt omarkerad på sin vänsterkant. Coker tar sig ner hela vägen till straffområdet där han spelar in till Lloyd James som försöker lirka in bollen bakom Conrad Logan men Logan räddar till hörna. Colchester har ju haft tre väldigt farliga hörnor så här långt och nu blir det inget undantag. Hörnan från Lloyd James nickas undan på mållinjen av Jerel Ifil när Matt Heath ville göra mål. Det blir en ny hörna och den tar Anthony Wordsworth hand om. Även den här gången är det Matt Heath som nickar och på radion skriker dom mål men tydligen nickar Jerel Ifil undan på mållinjen igen. Colchester signalerar för mål men domaren vinkar avvärjande. Det hördes dock lång väg att bollen var inne…

Kayode Odejayi blir framspelat av Lloyd James och Odejayi provar med ett skott från 20 meter men Conrad Logan har blivit varm i kläderna och gör en bra räddning

Bristol Rovers har ett sällsynt anfall i inledningen av andra halvlek då man lurar offsidefällan men Matt Heath är snabbt tillbaka och bryter anfallet.

Då målen uteblivit för The U’s börjar hemmalaget Bristol Rovers få lite självförtroende och man börjar anfalla men än så länge har Colchesters försvar bra kontroll på anfallen men dom kommer allt oftare så det kan bli jobbiga sista 25 minuter.

Lee Beevers drar ner Gavin Williams precis utanför straffområdet men väldigt långt ner. Beevers blir varnad och frisparken nickas dock undan av Ian Henderson Colchester får även en frispark i samma läge.

Lee Beevers är väldigt nära att få sitt andra gula kort på en minut då han fäller JP Kalala men domaren nöjer sig med en frispark.

Colchester byter in John-Joe O’Toole som gör sin första match på ett år. Ut går Kemal Izzet.

Bristol Rovers vill ha en straff med sju minuter kvar då Nathan Clarke stoppar bollen med armen då Scott Davies försöker få in bollen mot Gavin Williams framför målet. Bollen tar på armen och ut över kortlinjen. Domaren tycker inte att det är straff och som bonus blir det även inspark till Colchester.

Colchester gör allt för att döda matchen i slutminuterna och trots att man får bra anfallslägen springer man ner till hörnflaggan och låter tiden gå.

Fjärdedomaren visar upp fyra extra minuter och fyra minuter senare utan någon större målchans blåser domaren äntligen av matchen och The U’s vinner

22:48 Matchen slut

Glada spelare efter segern

Colchester vinner för första gången på bortaplan sedan oktober och man bryter en svit på tio raka matcher i ligan utan vinst på bortaplan. Det här var även Colchesters första vinst någonsin på bortaplan mot Bristol Rovers. Med andra ord en mycket lyckad kväll för The U’s. Segern borde dock varit väldigt mycket större då Colchester var närmare fem mål än Rovers var ett enda.

Colchester tog sig även upp till plats sju i League One fyra poäng från kval i en haltande tabell.

Colchesters nästa match är på lördag och då det en mycket svår match på Weston Homes Community Stadium då topplaget Southampton gästar. Southampton ligger femma i League One fyra poäng före The U’s. Southampton förlorade idag mot bottenlaget Walsall med 1-0.