Stadgar för FFC Sweden

§ 1 Föreningens namn
Föreningens namn är FFC Sweden. Föreningen har sin hemort i Sverige.

§ 2 Föreningens syfte
Supporterklubben är en oberoende ideell förening som har till uppgift att stödja Fulham Football Club i med och motgång. Föreningen är religiöst och politiskt obunden.

Supporterklubbens huvudsyften är:

a) Att underlätta för supportrarna att stödja och följa Fulham oavsett var man bor.
b) Anordna aktiviteter för medlemmarna även utanför matchdagar.
c) Att vara ett föredöme för andra, visa att man kan stötta "sitt" lag utan inslag av våld, uppvigling, rasism och förargelseväckande beteende. Om en person trots allt utför dessa handlingar utesluts personen i fråga med omedelbar verkan.

§ 3 Föreningens uppgifter
Föreningen skall verka för att vara en samlingspunkt för supportrar till Fulham Football Club i och runt Sverige. Föreningen skall se till att det finns möjligheter att utbyta information via internet samt träffas fysiskt. Föreningen skall också hålla medlemmarna informerade om vad som händer i Fulham Football Club.

§ 4 Medlemskap
Medlemskapet är per säsong och kan tecknas av alla som är intresserade i föreningens verksamhet och betalar medlemsavgift. Medlemmarna i supporterklubben ska acceptera och respektera gällande stadgar. Medlemsavgiften bestäms vid årsmötet.

Medlem, som vill utträda ur föreningen, skall skriftligen anmäla detta till styrelsen och anses därmed omedelbart ha lämnat supporterklubben. Medlem, som ej betalat medlemsavgift under en säsong, får anses ha begärt sitt utträde ur föreningen.

Medlem får inte uteslutas ur föreningen av annan anledning än att medlemmen har försummat att betala stadgade avgifter till supporterklubben, motarbetat föreningens verksamhet eller ändamål eller uppenbarligen skadat föreningens intressen. Beslut om uteslutning fattas av styrelsen.

Medlem har rätt att delta i möten och andra sammankomster som anordnas för medlemmarna; har rätt till fortlöpande information om föreningens angelägenheter; skall följa föreningens stadgar samt beslut, som i vederbörlig ordning har fattats av organ inom föreningen.

§ 5 Styrelsen
Styrelsen består av ordförande och övriga ledamöter och suppleanter vars antal bestäms efter behov. Ordföranden väljs för en mandatperiod på ett år, övriga styrelseledamöter väljs för en mandatperiod på två år. På så sätt undviker man att hela styrelsen avgår samtidigt. Suppleanterna väljs för ett år i taget.

Avgår vald styrelseledamot före mandattidens utgång inträder suppleant som styrelseledamot för tiden till och med nästföljande möte.

Styrelse är beslutsmässig när ordförande och en ledamot är närvarande. Endast närvarande ur styrelsen har rösträtt på styrelsemötena. Vid lika röstetal har ordförande utslagsröst. Styrelsen skall verkställa de beslut som medlemmarna fattar vid årsmöten.

§ 6 Revisorer
För granskning av föreningens räkenskaper och förvaltning väljs på årsmötet en revisor. Revisor behöver inte vara medlem i föreningen.

§ 7 Ordinarie årsmöte
Årsmötet äger rum under gällande ligasäsong. Styrelsen beslutar om tid och plats. För att vara behörigt måste föreningens medlemmar meddelas minst två veckor i förväg. Kallelse kommer att ske genom meddelande på föreningens hemsida.

Ordföranden fattar löpande beslut perioden mellan årsmöten. Då det är mycket stora avstånd för många av medlemmarna behöver inte årsmötet ske fysiskt på ett speciellt geografiskt ställe. Genom att varje medlem får ett användarnamn och ett lösenord till internet, kan ett fastställande av röstlängd ändå genomföras, och ett årsmöte (eller extra årsmöte) hållas online. Medlemmar som inte har tillgång till Internet ombeds besöka bibliotek eller annan inrättning som kan tillhandahålla tjänsten.

§ 8 Röstetal
Vid årsmötet har fullt betalande och närvarande medlemmar rösträtt. Alla frågor som behandlas på årsmöte eller styrelsemöte avgörs med enkel röstövervikt om inget annat står i stadgarna. Nedlagda röster räknas ej. Vid lika röstetal har föreningens ordförande utslagsröst.

§ 9 Stadgeändringar
Dessa stadgar kan endast ändras på årsmöten. För att vara giltig måste ändringen antas med två tredjedelar av antalet röster. Då stadgeändring skall ske måste förslaget delges medlemmarna i kallelsen. I annat fall måste ändringen antas enhälligt.

§ 10 Räkenskapsår
Verksamhetsåret och räkenskapsåret följer den engelska ligasäsongen. När ligasäsongen är slut är verksamhetsåret och räkenskapsåret slut. Styrelsens arbetsår omfattar tiden från årsmötet till och med årsmötet påföljande år.

§ 11 Föreningens upplösning
Supporterklubben skall upplösas då 9/10 av klubbens medlemmar därom äro ense. Vid upplösning skall föreningens skulder betalas. I beslut om upplösning av föreningen skall anges att föreningens tillgångar skall användas till bestämt idrottsfrämjande ändamål.

§ 12 Tolkning av stadgarna
Uppstår tvekan om tolkningen av dessa stadgar, eller om fall uppstår som inte är förutsedda i stadgarna, hänskjuts frågan i första hand till styrelsen och i andra hand till årsmötet.

FFC Sweden2022-08-13 00:00:00

Fler artiklar om Fulham