Craven Cottage, 2022-08-20 16:00

Fulham - Brentford
3 - 2

Inför Fulham - Brentford

Inför Fulham - Brentford

Det är derbydags i London. Brentford tar sitt pick och pack och följer Themsens norra sida i några kilometer för att således anlända till Craven Cottage.

Förra helgen riktades många blickar på Aleksandar Mitrovic efter hans magnifika insats i premiärmatchen mot Liverpool. En för dagen hetlevrad Mitrovic undvek konstigt nog en tomat (om vi jämför med Nunez röda i matchen mot Palace) då han efter att ha plöjt ner White-Gibbs bakifrån betedde sig som en bergsget och stångades aktivt mot White-Gibbs under ett par sekunder. Dessförinnan brände serben en straff som troligen hade gett Londonlaget en trevligare resa hem.

Backlinjen fungerade bra och det förvånar ingen om både Duffy och Diop än en gång får börja på bänken till förmån för Tosin och Ream. Även Leno lär få vänta på sin debut för sin nya klubb då Rodak stod för viktiga räddningar, speciellt i början av matchen då Wolves hade ett par heta kontringar. Även mittfältet gjorde bra ifrån sig, där Palhinha vann de flesta duellerna och Reed i vanlig ordning spelade stabilt. Den enda spelaren som inte nådde upp i förväntad nivå i matchen var Pereira som behöver steppa upp i nivå mot the Bees.

Tillbaka på hemmaplan
Marco Silva är överlag nöjd med säsongsinledningen men hade hoppats på fler poäng med tanke på hur matcherna har sett ut. Inför derbyt har Silva uppmanat hemmafansen att skapa samma magiska inramning som mot Liverpool för att ge laget den skjuts som behövs för att förbättra det inte alltför smickrande derbyfacit. Mot Brentford har Fulham endast en vinst de senaste sju mötena lagen emellan. Den kom förvisso i play-off finalen 2020.

Fulham tros komma till spel med samma elva som i de två senaste matcherna. Truppens skadeläge är densamma som förra veckan och Silva är tydlig med att han vill ha in nya alternativ framåt innan fönstret stänger.

Brentford å sin sida kommer till matchen efter en överkörning mot ett rent ut sagt dåligt Manchester United. Slutsiffrorna skrevs till hela 4-0, där samtliga mål kom i första halvleken. Liksom Fulham så är Brentford ett offensivt lag med många spännande spelare. Framåt skapar duon Toney och Mbeumo problem för sina motståndare, medan Pontus Jansson numera har bland annat den gamle Burnleybekantingen Ben Mee till hjälp i försvaret.

Två lag med offensiv touch kan inte annat än sluta med en målfest, eller?

Trolig Fulham-elva:
Rodak; Tete, Tosin, Ream, Robinson; Reed, Palhinha; Kebano, Pereira, Decordova-Reid; Mitrovic
 

Alex2022-08-19 17:43:00
Author

Fler artiklar om Fulham