Abramovich förnekar att han vill ha lånet återbetalt

Abramovich förnekar att han vill ha lånet återbetalt

Roman Abramovich har slagit ner de mediarapporter som hävdade att han backat från sitt löfte om att efterskänka det lån Chelsea var skyldig honom.

Lånet på nätta £1.5 miljarder kommer inte att krävas tillbaka av Roman Abramovich som vidare återigen låter meddela att intäkterna från själva överlåtelsen av klubben visst ska gå till välgörenhet.

Chelsea sattes upp för försäljning i mars, bara dagar innan Roman Abramovich blev sanktionerad av den brittiska regeringen på grund av hans kopplingar till Rysslands president Vladimir Putin.

Det som sades då var att det massiva lån Chelsea var skyldig honom skulle efterskänkas och att intäkterna från en försäljning skulle gå till välgörenhetsorganisationer som arbetade för "alla offer av kriget i Ukraina". 

Under gårdagen cirkulerade rapporter att Abramovich nu backat från det löftet. Rapporter som 55-åringen nu slagit ner genom ett pressmeddelande på klubbens officiella hemsida. 

"För det första så har Mr Abramovichs intentioner att skänka intäkterna från en försäljning av Chelsea till välgörenhet inte förändrats" lyder uttalandet fritt översatt.

"För det andra har Mr Abramovich inte krävt att något lån ska betalas tillbaka till honom. Sådana påståenden är fullkomligt falska, likt de påståenden som cirkulerade i media om att Mr Abramovich har höjt det begärda priset på klubben i sista minut. Som del i Mr Abramovichs mål i att finna en bra arvtagare för Chelsea FC så har han däremot uppmuntrat varje budgivare under denna process att fortsätta investera i klubben, i dess akademi, i dess damlag, i en nödvändig renovering av arenan samt i att fortsätta tillsätta resurser i arbetet med Chelsea Foundation."

Läs pressmeddelandet i sin helhet här.

Bra nyheter för Chelseasupportrar och tongångarna i media under denna torsdag är att Todd Boehlys konsortium som i fredags blev valt som huvudkandidat av Raine Group, som håller i affären, nu kommer presenteras inför regeringen och sedermera Premier League. 

Rapporter i Sky Sports beskriver vidare att Abramovich kommer att få ha sista ordet i vem som köper klubben och låt oss hoppas att dagens dementi gör att det finns få hinder kvar. Chelseas något lättare sanktioner, vilka gör det möjligt att trots strama tyglar faktiskt fortsätta spelare fotboll, löper ut i slutet på månaden och blir inte affären klar innan dess hotas man av nedflyttning och till och med konkurs. 

Den 8:e juni möts Premier League för att staka ut nästa säsong och då måste Chelseas licens vara klar. Klockan tickar. CSS:redaktionen fortsätter hålla dig informerad.

Daniel Joannou2022-05-05 20:27:00
Author

Fler artiklar om Chelsea