Akademin Vecka 35

Ett rött kort, två förluster och drygt 1800 Sutton United supportrar. Chelseas u-18 och utvecklingslag hade sannerligen en intressant vecka, här kommer tre korta matchrapporter.

U-18 laget besökte under lördagen den engelska sydkusten för ett möte med Southampton i u-18 Premier League Cup. Med andra ord var det en repris på den föregående helgens batalj, då från u-18 Premier League, som slutade med två mål för vardera lag. Skillnaden inför var alltså att matcherna spelades i två olika turneringar. Skillnaden efteråt var tre mål för ”the saints” och noll för Chelsea. Trots att det är cupspel så är en förlust inget att hänga upp sig på. Två matcher mot Derby och Everton återstår i gruppspelet och här måste poäng bärgas om de ska gå vidare till slutspel. Chelsea gjorde dock ingen dålig match mot Southampton utan det var framför allt effektiviteten som saknades. Närmast kom Samuel Rak-Sakyi och Travis Akomeah som båda träffade virket. I och med resultatet inkasserades därmed säsongens första förlust för Chelseas u-18.

För utvecklingslaget bestod veckan av två matcher, först i Papa Johns Trophy (turneringen där Premier Leagues utvecklingslag möter A-lag från de sämre divisionerna) och sedan i Premier League 2. I onsdags begav sig då de kungsblåa ungdomarna mot Londons södra ytterkant för att möta Sutton United. Bara några minuter in rann hemmalaget igenom och placerade in 1-0 bakom Teddy Sharman-Lowe. Resterande delen av matchen var jämn där chanser utbyttes gång på gång utan att resultera i några fler mål. Mest aktiv i Chelsea var Omari Hutchinson som efter ett mönsteranfall var nära att kvittera i första halvlek för att sedan bidra med flera öppnande passningar i den andra delen av matchen. Inga mål blev det dessvärre och till råga på det ådrog sig Cesare Casadei sitt andra gula kort för aftonen när han efter att ha halkat och tappat bollen fångade bollen med händerna för att stoppa en kontring. En helt okej insats och möjligheter finns fortfarande för avancemang från gruppspelet.

Match nummer två slutade dock lyckligare för utvecklingslaget. Tidigare obesegrade Everton slogs tillbaka med 2-0 under lördagseftermiddagen efter mål av Mason Burstow och Cesare Casadei. De blåa från Liverpool inledde matchen starkast och skapade några halvfarliga chanser utan att riktigt oroa på allvar. Det dröjde dock inte länge innan Chelsea tog över taktpinnen. Lewis Hall stod för en imponerande insats där han förutom att dirigera spelet både kunde ha haft en assist och ett mål innan halvtidsvilan. Efter paus spräcktes nollan när vänsterbacken Zak Sturge bröt igenom och hittade in till Burstow som enkelt kunde placera in sitt första mål för säsongen. Kort därefter var det dags igen. Efter fint spel fick Hutchinson yta i straffområdet och spelade snett inåt bakåt till Casadei som inte gjorde några misstag. En fin personlig revansch efter utvisningen några dagar tidigare. Trots bud på mer stannade siffrorna där och Chelsea kunde resa hem med tre välförtjänta poäng i bagaget.
 

Lukas Engblom 2022-09-04 23:53:28
Author

Fler artiklar om Chelsea