Akademin Vecka 50
Cesare Casadei var en av få från Abu Dhabi turnén som deltog i matchen mot Cheltenham.

Ett rejält nederlag och därmed uttåg i Papa Johns Trophy är allt som finns att sammanfatta från Akademins vecka 50.

Cheltenham Town vs Chelsea Utv: 4-0

En tuff kväll för Chelsea som precis som förra året åker ut i EFL-cupens åttondelsfinal. Omari Hutchinson, Lewis Hall, Charlie Webster och några ytterligare missade matchen på grund av deltagande i A-lagsmatchen mot Aston Villa. Istället fick deras platser fyllas av mindre erfarna spelare som till exempel Donnel McNeilly och Louis Flower som tillhör U-18.

Detta till trots står Chelsea för en gedigen insats i 80 minuter. Matchen var jämn och båda lagen skapade chanser, men det märktes ändå att det var ännu yngre juniorer än vanligt som mötte seniorer. 1-0 målet var precis ett sådant exempel. Ett långt inkast, lite tjuvnyp och bättre fysik var allt som krävdes, redan efter fem minuter var de blå i underläge.

Den resterande delen av matchen var jämn och Leo Castledine var närmast att hitta nätet för Chelsea. Anstormningen mot slutet blev däremot svag och utan ett rejält tryck blev ytorna för hemmalaget allt större och större. Några omställningar senare stod det plötsligt 4-0 och Cheltenham var vidare.

Slutsiffrorna blev aningen stora sett till matchbilden men över 90 minuter var det ändå rätt lag som avancerade i turneringen. Att laget saknade många nyckelspelare blev tungan på vågen för ett Chelsea som annars såg ut att storma fram mot finalen. Nu är alla utvecklingslag från Premier League utslagna men det känns nästan som att det blev ett ovärdigt slut för Chelsea som med full trupp i alla fall hade stått upp bättre mot Cheltenham.