Aké återvänder till Chelsea

Aké återvänder till Chelsea

Nathan Aké lämnar Bournemouth. Efter flertalet fina prestationer under hösten väljer nu Chelsea att kalla tillbaka försvararen. Det årslånga låneavtalet bryts därmed redan efter ett halvår.

Efter en tids spekulationer står det nu klart att Nathan Aké har spelat sin sista match med Bournemouth.
   Den 21-årige holländaren anslöt till klubben inför denna säsong på ett årslångt låneavtal. Det skrevs då in en klausul som möjliggjorde för Chelsea att kalla tillbaka honom under säsongens gång - vilken tränaren Antonio Conte nu väljer att utnyttja.
   Eddie Howe bekräftade efter gårdagens cupförlust mot Millwall att Aké var på väg tillbaka till Chelsea, men att det då inte var helt klart.

   Nathan Aké har övertygat under hösten och stått för en rad fina prestationer. Totalt blev det tolv matcher varav åtta från start och dessutom tre gjorda mål. En av de mer minnesvärda matcherna är givetvis den mot Liverpool i december. Bournemouth vände då ett 1-3-underläge till seger med 4-3 och Aké satte det avgörande målet på tilläggstid.

På klubbens hemsida meddelar man att lånet avslutas omedelbart och tackar Nathan Aké för hans tid i klubben och önskar honom lycka till framöver.

Spelartappet slår hårt mot Bournemouth som förlorar en viktig kugge i försvaret. Dessutom är lagkaptenen Simon Francis avstängd ytterligare två matcher efter det röda kort han ådrog sig mot Arsenal tidigare i veckan.

Joel Engström2017-01-08 14:12:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth