Alisson om nära relationen till Firmino

Alisson om nära relationen till Firmino

De spelar för samma färger på såväl klubb- som landslagsnivå och deras familjer umgås frekvent i vad som blivit en liten brasiliansk diaspora på Merseyside. I en intervju med Premier League Productions berättar Alisson Becker om sin relation till bäste polaren Roberto Firmino.

Att Alisson Becker och Roberto Firmino är tajta är inget nytt. Brassarna ses allt som oftast sittandes bredvid varandra när LFCTV ger oss utomstående små glimtar från Melwoods insida och så sent som den här veckan blev Firminos dopvideo ett viralt klipp på sociala medier mycket på grund av (utöver den redan smått surrealistiska situationen) bilderna på en gråtande Liverpoolmålvakt i bakgrunden. 

”Det är fantastiskt att spela med Bobby,” säger Alisson till Premier League Productions. ”Jag kände honom sedan tidigare från landslaget. Han var med i brasilianska landslagstruppen innan mig.”

”Vi blev lagkamrater i landslaget och vi började umgås mer under samlingarna och innan matcherna.”

Den brasilianske förstespaden kom till Liverpool från AS Roma inför den förra säsongen. Han hade efter vad som varit hans stora genombrottsår på den stora scenen säsongen 2017-18 ett helt knippe klubbar att välja mellan men till slut föll valet på den dåvarande europatvåan Liverpool - ett beslut som togs efter många och långa överläggningar med Reds nummer nio. 

”Sedan kom möjligheten att komma till Liverpool och han var en viktig del i mitt beslut. Han talade väl om klubben, dess allvar i viljan att vinna och när jag kom hit märkte jag att allt detta var sant.”

”Våra familjer har kommit varandra nära också, vilket är fantastiskt för oss. Han är en kille som liknar mig, han är avslappnad och lite blygare.”

”Det är en ära för mig. Ordet som definierar vår vänskap är ära (honour). Det är en ära att spela vid hans sida.”

Källa: liverpoolfc.com

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-01-16 21:53:51
Author

Fler artiklar om Liverpool