Alonso: “Saul är en grym spelare och en rolig kille”
Chelseas senaste nyförvärv, Saul.

Alonso: “Saul är en grym spelare och en rolig kille”

Fem år efter att Marcos Alonso anslöt till Chelsea vid sommarfönstret, så gjorde även Saul Niguez detsamma och blev den senaste spanjoren att bli en Chelsea-spelare.

Vår vänsterback har redan spelat tillsammans med Saul i det spanska landslaget. Men som Alonso säger här nedan, så har de en betydligt längre historia än så.

"Jag känner Saul från landslaget, och vi spelade också under samma manager när vi var i Real Madrids akademi", säger han.

“Han är en fantastisk spelare. Hans förutsättningar kommer att vara bra för Premier League. Han är stark fysiskt, han är väldigt bra i luften och det är saker du behöver när du flyttar till den här ligan”.

"Han är redo att starta och förhoppningsvis kan vi dra nytta av hans egenskaper och han kommer att vara till stor hjälp för laget, för det kommer att bli ett långt år, med många tävlingar", avslutar Alonso.

Utanför planen förväntar sig Alonso att Saul snabbt ska anpassa sig och han är beredd att hjälpa till med den processen genom att lära honom engelska.

“Jag ska göra mitt bästa. Om han lär sig av Kepa får han det tufft språkmässigt. Saul är en rolig kille. Jag vet att han gillar djur mycket och han kommer att vara ett bra tillskott för omklädningsrummet”, förklarar vänsterbacken.

På lördag tar vi oss ann Aston Villa på hemmaplan.

Källa: Chelseafc.com

Daniel Karlsson2021-09-06 18:43:11
Author

Fler artiklar om Chelsea