Andreas Christensen hyllar matchvinnaren Hakim Ziyech
Det är inte alltid vackert, men segrarna fortsätter komma för Chelsea!

Andreas Christensen hyllar matchvinnaren Hakim Ziyech

Chelsea gick länge mållösa mot Crystal Palace men avgick till slut med en 1–0-seger. Andreas Christensen intervjuades av den officiella hemsidan om matchen och dess enda målskytt Hakim Ziyech.

Efter flera veckors frånvaro så var det äntligen dags för ligaspel igen. Chelsea följde upp det extrainsatta landslagsuppehållet med FA-Cupen och att vinna klubblags-VM. Det hade passerat en vecka sedan finalen mot Al-Hilal innan bortamatchen mot Crystal Palace, men Chelsea såg trots vilan ganska medtagna ut. Något som Andreas Christensen kan bekräfta efter ytterligare en derbyseger.

”Just nu så krigar vi, kämpar för varje poäng, ibland är det vad som behövs,” säger Christensen. ”Vi förbereder oss noggrant inför varje match, schemat tär på en, men vi försöker återhämta oss så snabbt som möjligt. Alla har rätt inställning. Vi är fortfarande med i samtliga tävlingar så det är många matcher kvar, jag tycker att vi gör det bra.”

Thomas Tuchel nämnde efter slutsignal på Selhurst Park att resorna tagit ut sin rätt på truppen. Han menade att han inte förväntade sig något resultat från sitt lag. Visst, prestationen på planen hade heller inte sett bra ut. De nyligen korade världsmästarna grävde trots det djupt i energireserven och vaskade till slut fram en seger. Även om spelet inte var särskilt roligt så finns det få saker som gläder en supporter som ett sent segermål.

”Det var en tuff match. Det känns att det var ett tag sedan vi spelade i Premier League, det är alltid en kamp här. Stämningen är bra. Vi visste att vi behövde vara tålmodiga och vi är glada att målet kom till slut,” säger Christensen.

Chelsea fick två sena återbud då både Cesar Azpilicueta och Callum Hudson-Odoi ströks från truppen med varsin skada. De båda kan dock vara aktuella för spel mot Lille under tisdagskvällen. Att det var just dessa herrar som saknades innebar dock att Andreas Christensen fick flyttas ut till höger i backlinjen.

”Omständigheterna var tuffa, vinden och skicket på planen gjorde det nästan omöjligt att spela vacker fotboll. Det var en ganska stressig match, men vi är glada över att ta tre poäng,” säger Christensen.

Det var som sagt ingen klang- och jubelföreställning på Selhurst Park. Stormen Eunice hade Englands södra delar i ett hårt grepp och det fick sina konsekvenser för gräset i sydöstra London. De senaste veckorna har Chelsea ofta lutat sig tillbaka mot Hakim Ziyech och hans förmåga att avgöra matcher. Mycket riktigt så var det marockanen som klev fram under slutsekunderna och avgjorde, detta efter att ha fått ytterligare ett mål bortdömt.

”Han [Ziyech] förtjänar det med det jobb han har lagt ned. Jag var lite ledsen för hans skull när det första målet dömdes bort, du undrar om vi kommer få hål på dem. Han förtjänade det. Han är väldigt viktig för oss, särskilt när han gör mål,” säger Christensen.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-02-21 10:56:00
Author

Fler artiklar om Chelsea