Goodison Park, 2023-10-07 16:00

Everton - Bournemouth
3 - 0

Ny ångestmatch för Everton
In DCL we trust. Mycket av hoppet måste läggas på vår begåvade center, när ännu en ångestmatch väntar.

Ny ångestmatch för Everton

Ännu en ångestladdad hemmamatch med krav på tre poäng väntar. Det är bara att ta tjuren vid hornen och bänka sig framför tv:n samt hoppas på en helt annan inställning än det vi såg senast mot Luton.

Efter debaclet i hemmaförlusten mot Luton, kom äntligen en riktigt god nyhet. Den lovande mittbacken Jarrad Branthwaite har kritat på för fyra nya år med The Toffees. Blott 21 år gammal är det en mycket intressant spelare för framtiden. Tillsammans med James Tarkowski kan han kanske bilda det där mittbackslåset som vi letat efter i så många år. Vi har egentligen inte haft en vettig mittback sedan Phil Jagielka, nu kanske vi har två.

I stort sett skadefri trupp

På skadefronten ser det också bra ut. Det är väl endast Dele Alli som har en bit kvar till att vara aktuell för spel. Andre Gomes kan bli aktuell för en plats på bänken redan idag och Seamus Coleman är i full träning, men lär inte vara spelklar idag. I övrigt är det en skadefri trupp, vilket gör att Sean Dyche har en del svåra val att göra, särskilt eftersom insatserna i förra matchen knappast var något att skriva hem om.

Vitalii Mykolenko hoppas jag åter tar plats till vänster i backlinjen och Ashley Young till höger. Skulle gärna se James Garner i en mer central roll på mittfältet och istället vila någon av de mer "brunkande" herrarna Idrissa Gana Gueye, Abdoulaye Doucoure och Amadou Onana.

DCL - en klass för sig

Det efterlängtade tvåmannaanfallet med Beto och Dominic Calvert-Lewin testades mot Luton i andra halvlek, och slutade med ett fiasko, då man av någon anledning inte lyckades leverera några vettiga bollar in till vad som ändå är en av de resligare anfallen i Premier League. Jag kan fortfarande tycka att det är värt att testa igen, men då måste man också lägga in bollarna. Dominic Calvert-Lewin är tillbaka i gammal god stil och när man hade förmånen att se honom live senast mot Luton inser man vilken begåvad lirare det är. Han gör många saker rätt på plan, problemet är bara att hans kollegor inte riktigt hänger med. Som uppspelspunkt är han suverän, helt i klass med gamla storheter som Graeme Sharp. 

Bäva månde

Tyvärr är det Goodison Park som väntar ännu en gång. Vi har haft oerhört svårt att ta tag i matcherna i hemmaladan, där publiken kan bli en oerhört stor tillgång om de märker att laget visar att de vill gå framåt. Det verkar dock inte passa Dyches upplägg, så numera ser man nästan fram emot bortamatcher mot starkt motstånd än en hemmafight mot Bournemouth där kravet är tre poäng. Bäva månde vid avspark 16:00, men detta måste vi ta oss igenom och det måste bli mycket bättre än senast mot Luton.

Laget (önsketänkande)

Pickford - Young, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko - Onana, Doucoure - Harrison, Garner, McNeil - DCL

 

Per Malmqvist Stoltskribentper@gmail.com@permalmqvist2023-10-07 12:55:00
Author

Fler artiklar om Everton