Antonio Rüdiger: ”Detta är den bästa perioden i min karriär”
Får vi se Rüdiger i kungsblått även nästa säsong?

Antonio Rüdiger: ”Detta är den bästa perioden i min karriär”

Chelseas tyske mittbacksgigant hittade återigen nätet på nya Three Point Lane och blev därmed matchvinnare i Ligacupens semifinalretur. Rüdiger berättade om sin fina form för den officiella hemsidan efter slutsignal.

Chelsea hade ett gynnsamt utgångsläge inför trippen till Londons norra delar. I det första semifinalmötet tog man tidigt ledningen och hade en 2–0-seger med sig inför returen. På sin hemmaplan bjöd Tottenham på något bättre motstånd, men totalt sett dominerade Chelsea dubbelmötet. Det var en åsikt som Chelsea-supportrar inte var sena att lyfta fram och dessutom delades av Antonio Rüdiger.

”Över två matcher så tycker jag definitivt att det är en rättvis bedömning,” säger Rüdiger. ”I hemmamatchen så hade vi total kontroll. I det här, det andra mötet så var de farliga i andra halvlek tack vare att vi tappade fokus.”

Precis som Chelseas andra mål i det första mötet så kom Rüdigers nickmål till på ett slumpartat vis. Spurs nye målvakt Gollini fick förtroendet i nät och tackade för förtroendet genom att helt missbedöma Mason Mounts hörna. Målvakten och hans handskar passerade bollen, som i stället landade i nackpartiet på Rüdiger och seglade in i den tomma målburen.

”Jag visste bara att bollen träffade mitt huvud och hoppades att den skulle gå in,” säger Rüdiger. ”Det är vad jag jobbar på, det är bra att kunna ta sig till sådana positioner. Sist jag spelade på den här arenan så gjorde jag mål. Det är viktigt att hjälpa laget och föregå med gott exempel.”

Rüdiger stod verkligen i händelsernas centrum, inte enbart tack vare sitt matchvinnande mål. Domare Andre Marriner behövde påkalla hjälp från VAR-rummet tre gånger, ett av tillfällena var när Rüdiger duellerade med Pierre-Emile Höjbjerg i utkanten av Chelseas straffområde. Visslan ljöd och armen pekades mot straffpunkten, ett beslut som sedermera ändrades. Huvudpersonen själv var trygg i sitt agerande.

”Det kan gå åt vilket håll som helst, du vet aldrig,” säger Rüdiger. ”Jag var säker på att det inte var straff. Som du kan se på reprisen så snubblade han på sig själv och föll. Jag var lugn.”

Tack vare sina grymma prestationer har diskussionen om Antonio Rüdigers kontrakt varit en synnerligen het potatis i Chelsea-kretsar. I slutet av förra året verkade många ha gett upp hoppet om att nå en överenskommelse med mittbacken, trots klubbens uttalade önskan om att behålla honom. Efter gårdagens finalavancemang lät dock tränare Thomas Tuchel mer optimistisk än tidigare vad gäller en potentiell förlängning. Detta drygt en vecka efter rapporten från spanska ABC om att Real Madrid ska ha dragit sig ur dragkampen om tyskens signatur. Enligt samma sajt kvarstår dock intresset från såväl PSG som Bayern München. Haken i förhandlingarna mellan Rüdiger och Chelsea ska som ni säkert vet vara lönen, där parterna uppgetts ha stått ganska långt ifrån varandra. Nytt år, nya möjligheter. Efter ännu en seger mot Tottenham berättar Rüdiger om hur bra han mår hos Chelsea. Om så är fallet kanske han kan tänkas skriva på ett kontrakt någon gång?

”Jag njuter just nu,” säger Rüdiger. ”Det handlar om olika kapitel och jag gillar kapitel. Hittills så är detta den bästa perioden i min karriär. Vi har många tuffa matcher att spela, schemat koncentreras hela tiden. Vi måste vara redo för utmaningen.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-01-13 14:51:00
Author

Fler artiklar om Chelsea