Antonio Rüdiger grämer sig över Chelseas misstag
Chelsea får bida sin tid i väntan på nästa CL-pokal.

Antonio Rüdiger grämer sig över Chelseas misstag

Chelsea var i stort sett uträknade inför kvartsfinalreturen i Champions League mot Real Madrid. De kungsblå struntade i det och gick upp i ledning med 4–3 totalt, bara för att sedan släppa in två mål och slås ut. Efter bragdinsatsen på Santiago Bernabeu påmindes Chelseas Antiono Rüdiger om misstagen man begick i det första mötet på Stamford Bridge.

Många spekulanter hade nog redan kritat in Real Madrids namn bland semifinalisterna inför gårdagens drabbning. Chelsea skrev inte under på det resonemanget och rivstartade drabbningen nere i Madrid. 1–0 kom efter 19 minuter, när pausvilan kommit och gått så dröjde det bara sex minuter innan Chelsea hade 2–0 och verkligt häng på avancemang. Marcos Alonso smällde strax därefter in en boll som dömdes bort efter VAR-granskning, men Timo Werner lirkade in ett 3–0-mål som gillades. Inhopparen Rodrygo satte 3–1 med tio minuter kvar av ordinarie tid och tvingade fram en förlängning. Där blev Karim Benzema återigen Chelseas baneman. Antonio Rüdiger intervjuades av officiella hemsidan efter detta dråpslag och var förståeligt nog stolt över prestationen i returmötet.

”Det positiva är att vi inte gav upp,” säger Rüdiger. ”Få lag kan komma hit och dominera dem så som vi gjorde. Det stora ’men’ som gömmer sig däri är de misstag vi gör. Mot Real Madrid så straffas du. Vi var nära. Vi dominerade, vi spelade bort dem, sprang mer, men det är små detaljer som avgör i slutändan. Vi gjorde tre mål, vilket få lag klarar av. Vi gjorde en fantastisk match, men det måste bli jämnare över dubbelmötet.”

Chelsea skapade visserligen många lägen hemma på Stamford Bridge men läckte också ordentligt bakåt. Thomas Tuchel hade gjort en ordentlig rockad i elvan inför returmötet, där framförallt Ruben Loftus-Cheeks hybridroll ute till höger skapade problem för Real Madrid. Mason Mount, Kai Havertz och Timo Werner utgjorde en frenetisk pressande anfallstrio och gav aldrig hemmalaget en lugn stund. Antonio Rüdiger berättar om den speciella strategin.

”Det var matchplanen, att hitta våra nummer 10-spelare i Ruben och Mason bakom Casemiro,” säger Rüdiger. ”Mason hittade ytan, fick sitt mål och vi tog kontroll. Vi greps aldrig av panik, vi presterade bra och fortsatte göra mål i andra halvlek. Vi gjorde det vi kunde.”

Att försvara sin Champions League-titel var redan på förhand en mycket svår uppgift. Prestationen under ordinarie tid gav dock de kungsblå supportrarna hopp om att det var möjligt, trots den tunga uppförsbacken som utgjordes av hemmamötet. Antonio Rüdiger är väl medveten om vad som krävs för att gå segrande från sådana sammanhang.

”Champions League är det svåraste som finns, du möter Europas bästa lag och du straffas så fort du begår misstag,” säger Rüdiger. ”Sett över två matcher gör vi för många misstag, vilka de tog vara på främst genom kvaliteten hos Modric och Benzema. Visst kan vi ångra saker, särskilt från första matchen. Vi hade inte samma intensitet då och betalade för våra misstag. I den andra matchen var det äta eller ätas som gällde. Ingen trodde att vi skulle kunna ta ledningen med 3–0, men deras individuella prestationer fällde avgörandet.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-04-13 17:06:08
Author

Fler artiklar om Chelsea