Villa Park, 2021-12-26 18:30

Aston Villa - Chelsea
1 - 3

Aston Villa 1–3 Chelsea

Chelsea följde upp två raka poängtapp i Premier League med att besegra Aston Villa med 3–1, trots ett tidigt underläge efter ett självmål av Reece James.

Första halvlek:

Det var hemmalaget som inledde starkast i den här matchen och efter flera skapade chanser var det inte särskilt förvånande att Aston Villa till slut spräckte Chelseas nolla 28 minuter in i matchen. Målet kom genom ett inlägg som Reece James skarvnickade hela vägen in i eget mål bakom en chanslös Edouard Mendy.

Den kungsblå repliken skulle dock komma snabbt. Bara fem minuter efter det insläppta målet blev Callum Hudson-Odoi fälld i offensivt straffområde, domaren pekade på straffpunkten och gav Chelsea ett gyllene kvitteringsläge. Jorginho var, som alltid, stensäker i sitt straffskytte och skickade ner Emiliano Martinez i det ena hörnet för att sedan enkelt rulla in bollen i det andra.

Andra halvlek:

Thomas Tuchel gjorde ett stort drag i paus då han ersatte Trevoh Chalobah med Romelu Lukaku och som följd skickade Christian Pulisic och Reece James varsitt steg ner i banan. Utdelning kom nästan omedelbart. Tio minuter in i andra halvlek var Lukaku först på ett inlägg från Hudson-Odoi och vinklade kontrollerat i bollen i mål.

Perioden som följde på ledningsmålet var relativt kontrollerad och hemmalaget lyckades inte riktigt få till någon rejäl forcering. Chelsea höll i bollen och var annars till synes bekväma med att ligga i en 5-backslinje och endast bevaka sin ledning när det under korta stunder krävdes. Den bästa målchansen gick istället till Chelsea och Mason Mount efter att Martinez i Villamålet varit ute och tabbat sig, men Mount drog iväg ett stressat avslut med fel fot som gick strax utanför det tomma målet.

Callum Hudson-Odoi skulle även han få ett bra läge att stänga matchen, men lyckades inte överlista Martinez med sitt något tama avslut. Istället var det inhoppande Lukaku som fixade fram Chelsea tredje mål när han efter en imponerande soloräd blev nedgjord i straffområdet och domare Atkinson inte hade något annat val än att återigen peka på straffpunkten. Precis som alltid klev Jorginho fram, gjorde ett litet hopp, och rullade sedan in bollen utom räckhåll för Martinez.

Höjdpunkter:
28’, 1–0 James (OG)
34’, 1–1 Jorginho (Straff)
56’, 1–2 Lukaku
93’, 1–3 Jorginho (Straff)