Atlético - Liverpool
2 - 3

Atlético Madrid - Liverpool 2-3: Liverpool vinst efter böljande batalj i Madrid

1 juni 2019, Wanda Metropolitano en dag som är förevigad i Liverpools historia. 18 februari, Wanda Metropolitano, en dag av frustration för Liverpool. Ikväll spelades det fotboll på Wanda Metropolitano igen och likt de gånger Liverpool besökt denna arena tidigare, blev det en speciell kväll att minnas.

Inom fotbollen brukar man ofta tala om hur viktigt det är att komma ihåg att en match faktiskt har två halvlekar, denna kväll visade det sig även att det kan vara två halvor av samma halvlek. Liverpool kom precis som i de två föregående gruppspelsmatcherna ut starkast och tog direkt hand om taktpinnen. Detta gav utdelning tidigt efter att Mohamed Salah snurrat upp hela Atléticos högerkant och via en styrning kunde placera in 1-0 till The Reds. Efter lite interna diskussioner hos UEFA och bollande fram och tillbaka ifall Milner var på bollen eller inte tilldömdes egyptiern till slut målet.

Atlético fortsatte slarva både med och utan boll. Detta resulterade i att Naby Keita kunde bomba in 2-0 tidigt i den första halvleken, då Atlético inte fått bort bollen efter ett Trent Alexander-Arnold inlägg. Trents och i synnerhet Keitas roll i målproduktionen i den första halvleken var dock inte över efter detta(dessvärre åt fel håll).

Kalldusch för Atlético som successivt arbetade sig in i matchen ju längre den led och efter att Trent tvingats styra bort ett farligt inlägg till hörna kom reduceringen för hemmalaget. Hörnan spelades kort till Thomas Lemar som blåser förbi Keita, hittar in till Koke vars avslut styrs in från Antoine Griezmann, fransmannen var dock inte nöjd här. Dryga kvarten efter hans reducering placerade han även in 2-2 efter vackert förarbete av Joao Felix.
Om den första halvan av halvleken var Liverpools var den andra sannerligen Atléticos och de ikväll gulklädda Liverpool hade enbart en spelare att tacka för att det bara stod 2-2 i paus. Den för kvällen grönklädde Alisson Becker fick stå för ett par fina ingripanden under slutskedet av den första halvleken för att hålla Liverpool kvar i matchen.

Känslan i paus var att antingen Griezmann eller Salah skulle spela huvudrollen även i den andra halvleken, något de även gjorde men på helt olika sätt.
Liverpool kom på pappret ut som ett nytt lag då Keita fått lämna plats åt Fabinho, men spelmässigt var fortfarande Atlético i övertag, i varje fall i sju minuter. För efter de valde Griezmann att blanda in lite för mycket karate i en närkamp med Roberto Firmino. Sulan i Firminos ansikte innebar att Griezmann fick syna det röda kortet och lämna planen med svansen mellan benen.

Matchbilden efter detta blev som de brukar bli när det spelas tio mot elva. Liverpool hade mycket boll men hade svårt att skapa något riktigt farligt. I ett hopp om att gå mot vinsten slängde Jurgen Klopp in Alex Oxlade-Chamberlain och Diogo Jota. Den sistnämnde blev betydelsefull med dryga kvarten kvar när Mario Hermoso rev ner portugisen i sitt egna straffområde. Straff för Liverpool trots starka protester från samtliga med Atlético sympatier på plats . Fram klev Salah, som sist missade sin straff mot Milan, men är det något man lärt sig att inte tveka på som Liverpool supporter är det Salah från 11 meter på Wanda Metropolitano. Straffen placerades in säkert vid Jan Oblaks högra stolpe och Liverpool åter i ledning.

Trots reducerat manskap tryckte Atlético på och straffixaren Jota höll på att lyckas igen, dock denna gång i fel straffområde. Här ändrades sig som tur var för Liverpool Daniel Sibert med hjälp av assisterande VAR-domare. då de menade på Gimenez föll för enkelt och Atléticos straff dömdes bort.

Liverpool red sen ut de försök Atlético hade till forcering och får med sig tre poäng hem till Anfield. Fortsatt obesegrade i år och hittills full pott i Champions League trots att det satt hårt inne ikväll. För Liverpool blir det nu hemgång och uppladdning för vad som kanske är säsongens viktigaste match?